popoldanski s.p. ali kaj podobnega

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
darjav
Novinec
Novinec

popoldanski s.p. ali kaj podobnega

Odgovor Napisal/-a darjav »

Sem redno zaposlena in bi rada popoldan delala za več firm oblikovanje reklam ter priprava le teh v tist, internet strani, oblikovanje revij. Pa me zanima kaj lahko naredim,da bom lahko izstavljala račune oziorma da bo v firmah uradno zavedeno plačevanje mojih storitev. Ena varianta je popoldanski s.p. ali obstaja še kaj drugega npr. avtorsko delo ali pogodbeno zaposlovanje....

Kakšne pa so možnosti, če bi to delal moj mož, ki je trenutno brezposln, jaz pa bi mu pomagala.
darja
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Če se ne motim, je najcenejša varianta popoldanski s.p. Vendar kako bo gledal vaš sedanji delodajalec na to?
Menim, da bi lahko to bil avtorski honorar.
Če zaposlite moža bo to pomenilo še plačilo vseh prispevkov.
darjav
Novinec
Novinec

sedaj delam čisto v drugem poklicu in sicer sem poslovna sekretarka in delo ter podjetje nima istih dejavnosti. Glede tega da je s.p. najcenejša varianta nisem ravno prepričana, kajti zviša se mi cena vrtca za 50%, znižajo se mi doklade, ker je storitev skoraj brez odhodkov imam velik dobiček in plačujem državi 38%. Tako da ko sem zračunala, da bi imela približno 200.000, 00 sit prihodka na mesec, sem ugotovila da z vsemi temi stroški dobim samo 80.000,00 sit na koncu zasebe.
Zato iščem še kakšne variante.

Darja
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

V vsakem primeru boste dohodke prijavili, vi ali vaš mož. Če se ne motim pri vrtcu in dodatkih gledajo koliko ste dobili v celem gospodinjstvu?
darjav
Novinec
Novinec

ja res, je da se gleda celotno gospodinjstvo, toda vrtec sem izračunala na osnovi tega, da se mi odhodek poveča za 100 % in sem to razdelila na člane družine se mi vrtec poveča za 25 %. no ševedno ti država vzame preveč.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Za vrtec in otroške doklade se gleda prihodek vseh članov gospodinjstva/ število članov. Če pa mislite da boste zaslužili 200.000/mesečno pa zaposlite moža, kajti to pomeni prispevke, pa malico... Pri avtorskih pogodbah boste lahko zaračunali samo 10% stroškov, kar ni prav veliko. Kljub vsemu pa odprite popoldanski s.p., ko pa boste videli koliko je dejansko prihodkov (na žalost je tako da so pričakovanja navadno večja kot realno stanje), pa lahko zaposlite moža, ki tako ne bo več brezposelen, dobiček podjetja pa bo krepko manjši.
Odgovori