Dohodnina - KIKS pri splošni olajšavi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
capa1
Računovodja
Računovodja

Dohodnina - KIKS pri splošni olajšavi

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Ena dilema se mi je pojavila. Delam za d.o.o. obračune plač - vse lepo programsko urejeno. Ugotovila sem, da bodo letos vsi delavci imeli doplačilo za dohodnino 2005 - in zakaj? - ker so imeli 13.plačo oz. božičnico. To smo posebej izplačali, pri tem pa je program upošteval (na nastavitve nimam vpliva) še enkrat olajšave za otroke in splošno olajšavo -torej trinajsti del olajšave, ki pa ga potem seveda v dohodnini ni.
Kakšana bi bila rešitev, razen da letos izplačamo 13. plačo istočasno kot novembersko plačo, da bo vse na eni izplačilni listi in bo tekom leta upoštevana prava letna splošna olajšava.

Če je že kdo rešil ta problem, ga prosim, da deli nasvet tudi z mano oz. z nami.

V nastavitvah pa ne morem imeti enkrat za 11 mesec upoštevano splošno olajšavo, drugič pa ne, če se vse nanaša na isti obračunski mesec- npr. novemberska plača izplačana 15.12., božičnica izplačana 20.12.

Hvala in LP. :kladivo:
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Predlagam, da povprašate vaše programerje. Poznam programe, ki imajo za različne vrste obračunov različne obračunske knjige z različnimi nastavitvami.

Kako pa potem obračunavate jubilejne nagrade, odpravnine ? In kako se izognete temu, da vam v 13. plačo ne še enkrat ne " potegne " kreditov.

Pozdrav vsem,

MG
capa1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Ja, pa se bom res morala obrniti na programerje - za posebno rubriko 13.plača, tako kot tudi regres, ki ima svoje "potrebe".

Glavno, da sem ugotovila, kje je problem, potem se ga pa le še rešiti mora, a ne?
Kot vsaka stvar na svetu. Tako preprosto je to!

Lep sončen in zasnežen dan!
Odgovori