vodenje knjig

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
poppy--
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

vodenje knjig

Odgovor Napisal/-a poppy-- »

Zdravo!

Zaposlena sem v podjetju kot računovodja. Zdaj pa bi rada možu, ki opravlja dejavnost s.p. vodila knjige. Saj nima velikega obsega poslovanja, računovodski servis je pa drag. Nimam pa registrirane obrti. Ali bi bilo to možno brez odprtja s.p., saj to potegne določene stroške. Kaj pravite vi?
tisdno
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Napišite, da jih sam vodi. Dokler sem jaz imela s.p. sem si tudi sama vodila knjige in ni bilo nič narobe.
poppy--
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a poppy-- »

Nevem če bi bilo to prav, glede na to, da ima opravljano poklicno šolo in čist drugo usmeritev od ekonomske.
Kar bo pa bo.
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a diana »

Prav ne bi bilo, vendar si tudi avtoprevozniki, frizerke itd. sami vodijo knjige (pomaga pa jim kdo na črno), tako je to...... :sneodobren:
diana
tisdno
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a tisdno »

A zakon kje določa, da ti mora računovodstvo vodit za to usposobljena oseba? Mislim, da ne. Ali se motim?
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Mislim, da za enkrat še ne. Se pa dosti govori o licencah za računovodje.
Kdaj bo to začelo veljati in za koga pa ne vem.
slava
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Ko bodo licence za računovodje bodo le te potrebne za vodje računovodskih servisov in za velika podjetja, ki so zavezana reviziji ter za javno upravo. Majhno privatno pdjetje in s.p. si bo še vedno lahko vodil knjige sam. Pomembno je, da je vodenje pravilno in da morebitna inšpekcija nima pripomb.

Vi kot žena ( ali partnerka ) lahko možu s.p.- ju vodite knjige zastonj in povsem legalno in mu za to ni potrebno nič izplačevati ali obračunavati oziroma ne rabite pogodbe, s.p.-ja in podobno. Ste član njegovega gospodinjstva in mu lahko na vseh področjih ( poslovno, računovodsko, marketinško.... ) pomagate brez zadržkov in tega tudi pred nikomur ne rabite skrivati.

Pozdrav vsem,

MG
Odgovori