potrdila pri dohodnini?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Kalina
Nov član
Nov član

potrdila pri dohodnini?

Odgovor Napisal/-a Kalina »

Mene pa zanima, kaksno potrdilo moram priloziti k dohodnini tj moj moz, ce me da v olajsavo kot vzdrzevanega clana do novembra! Oz delovno razmerje sem nastopila 22.11. se pravi je to do oktobra?:)
zds
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a zds »

nobenega
Kalina
Nov član
Nov član

Prejsnje leto so mu poslali posto, da moramo nekaj prinesti pa se nikakor nemorem spomniti kaj...edin ce je letos drugace :?:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Morda ste morali dostaviti potrdilo Zavoda za zaposlovanje, s katerim so potrjevali, da niste bili iskalka zaposlitve ali pa da ste bili in zaposlitve niste dobili?
Kalina
Nov član
Nov član

Hm, nekaj vem da je bilo v zvezi z Zavodom za zaposlovanje, ampak Zavod ne daje potrdil za preteklost, samo ali si trenutno na zavodu ali ne.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Za vzdrževanega družinskega člana se šteje zakonec, ki ni zaposlen ter ne opravlja dejavnosti, nima lastnih sredstev za preživljanje ali so ta manjša od višine posebne oljašave za vzdrževanega družinskega člana (474.900).
Iz tega določila ne izhaja obveznost za dokazovanje, da niste zaposleni. Tudi z Zavoda za zaposlovanje ne morete prinesti potrdila, da ste brezposelni, saj ni nujno, da ste sploh prijavljeni kot iskalka zaposlitve.

Pri vzdrževanih družinskih članih (otrocih), pa lahko uveljavljate olajšavo v času, ko se ne šolajo in so sposobno za delo, samo če so prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje. V tem primeru pa, davčni organ v odmernem postopku, lahko zahteva potrdilo, ki ga odate na njihov poziv. Ne prilagate ničesar k dohodninski napovedi.
LP
vesnaj
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vesnaj »

Za otroka lahko uveljavljate tudi olajšavo kot vzdrževanega družinskega člana za tistega, ki ni dopolnil 26. let , če neprekinjenoa ali s prekinitvijo do enega leta nadaljuje šolanje na srednji ali visoki šoli in nima rednih dohodnkov iz zaposlitve ali iz opravljanja dejavnosti.
2xt
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Ja na zavodu dobite trenutno potrdilo, vendar na njem piše, da ste prijavljeni na zavodu od npr. 01.01.2003 dalje kot iskalec zaposlitve.
Odgovori