Gotova sem z vnosom obračuna davka na dobiček zdaj pa še izpolnjujem prilogo 14 - obresti med povezanimi osebami. In ne vem pod katero črko naj opredelim naslednjo povezavo: sta dva lastnika v podjetju d.o.o. , kjer imata vsak po 10% lastništva v kapitalu(ostalo sam d.o.o.), vendar imata glasovalne pravice 50:50 in imata skupaj 100% nadzor in upravljanje nad podjetjem, kjer sta tudi redno zaposlena.
Ali gre tu za relacijo C ali D.??
Pa še nekaj- če letos nista dala nobenega posojila podjetju (tudi prejela ga nista), ali potem nič ne vpišem pod skupno vrednost danih posojil? Ker to, kakor jaz razumem, se nanaša na transakcije v letu 2005. Kar sta dala prej in si letos tudi izplačala obresti na posojila, nima veze s tem. Imam prav?
Povezane osebe
Moderator: Mirko Zbačnik
Kaj pa naj vpišem v tabelo "firma povezane osebe"? Kar ime in priimek lastnika, ki daje kredite ali kar še enkrat ime podjetja.
Sem pogledala še posojilne pogodbe. letos smo vse napisali ponovno (zaradi obrestnih mer med povezanimi osebami) , tako da so vse sklenjene na 1.1.2005. Torej le moram vse zneske posojil vpisati v rubriko "skupna vrednost danih posojil (ali prejetih?)", čeprav so dejansko bila dana s strani lastnika že v letu 2004. Kaj mislite o tem.
Res upam, da ima kdo podobno tematiko in mi bo svetoval!
Sem pogledala še posojilne pogodbe. letos smo vse napisali ponovno (zaradi obrestnih mer med povezanimi osebami) , tako da so vse sklenjene na 1.1.2005. Torej le moram vse zneske posojil vpisati v rubriko "skupna vrednost danih posojil (ali prejetih?)", čeprav so dejansko bila dana s strani lastnika že v letu 2004. Kaj mislite o tem.
Res upam, da ima kdo podobno tematiko in mi bo svetoval!