Zanima me ali potrebujem kakšen podpis npr. direktorja, da se strinja s tem, da se mu bolniška ne obračuna ali je za ne-obračun bolniške dovolj, da obstaja njegova evidenca prisotnosti (in popis opravljenih del), ki je dokaz, da je delal?
BOLNIŠKA - VENDAR JE DELAL
Moderator: Mirko Zbačnik
BOLNIŠKA - VENDAR JE DELAL
Delavec se je pri delu poškodoval in je šel k zdravniku in tudi dobil bolniški list za 14 dni. Vendar pa - ker je nepogrešljiv
- je v tem času redno delal po 8 ur na dan ali več.
Zanima me ali potrebujem kakšen podpis npr. direktorja, da se strinja s tem, da se mu bolniška ne obračuna ali je za ne-obračun bolniške dovolj, da obstaja njegova evidenca prisotnosti (in popis opravljenih del), ki je dokaz, da je delal?

Če delavec ni koristil bolniškega staleža in noče obračunane bolniške, zakaj je dostavil bolniški list? Saj bi lahko zdravniku na kontroli omenil, da bolniškega lista ne potrebuje, ker je kljub poškodbi delal in očitno ni bil nesposoben za delo. Končno k zdravnikom hodimo, da nas pokrpajo, ne le po bolniške liste, mar ne?
Nihče ni nepogrešljiv. Če ima delavec bolniško ima pač bolniško in pika. Strinjam se s pampsom. Zakaj je dostavil bolniški list? Tu po mojem ne bi smelo biti trta-mrte. Ali si bolan (poškodovan) ali pa nisi, ali lahko delaŠ ali pa ne moreš. Oboje ne gre.
Če ga tako hudo potrebujete pa ga plačajte na črno, saj se da vse.
Če ga tako hudo potrebujete pa ga plačajte na črno, saj se da vse.
Res je, da je vsak nadomestljiv vendar v danem obdobju se zgodi, da je nekdo nepogrešljiv. In če je delavec pripravljen delati, poleg tega se še odpove bolniškemu staležu, ne vidim problema.
Delavec zboli ali se poškoduje, gre zdravniku, dobi terapijo in stalež in njegova odločitev je ali bo zdravnikova navodila v zvezi s staležem upošteval ali ne. To, da je dostavil bolniški list, ni napaka, saj vsaj za dan, ko je šel zdravniku in je bil odsoten z dela, mora imeti pisno dokazilo.
Konec koncev pri bolniški si oškodovan pri plači (80%) in veliko nas je, ki bolani delamo, dan-dva smo doma, da mine najhujše in celo se potem odločimo, da za odsotnost damo dopust in ne bolniški list.
Delavec zboli ali se poškoduje, gre zdravniku, dobi terapijo in stalež in njegova odločitev je ali bo zdravnikova navodila v zvezi s staležem upošteval ali ne. To, da je dostavil bolniški list, ni napaka, saj vsaj za dan, ko je šel zdravniku in je bil odsoten z dela, mora imeti pisno dokazilo.
Konec koncev pri bolniški si oškodovan pri plači (80%) in veliko nas je, ki bolani delamo, dan-dva smo doma, da mine najhujše in celo se potem odločimo, da za odsotnost damo dopust in ne bolniški list.
Lep pozdrav.
metalica
metalica
Zoro ima po moje kar prav.Bolniški list naj bi raje vrgel v smeti.Če pa je res tako nepogrešljiv, se mi zdi pa bolj fer in smiselno, da dobi bolniško(če že ima list), za razliko in še nekaj nagrade po vrhu, pa vprašajte direktorja, če mu lahko izplačate na kakšen drug način. Saj će je bil res bolan, je najbrž težko delal in je tudi del svojega zdravja žrtvoval zato- če ve on in veste vi, da je tako nepogrešljiv-pa je prav, da se mu pokaže vsaj v moralnem smislu zahvalo.