NUJNO - najemnina in dodhodnina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Polona K.
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

NUJNO - najemnina in dodhodnina

Odgovor Napisal/-a Polona K. »

Fizični osebi smo izplačevali najemnino v letu 2005, nismo ji pa plačevali dohodnino - zato bi jo radi plačali letos. Kako obvestimo njo o izplačanih najemninah - in kako davčno. Zdej je tle problem ker ni plačana dohodnina najemnina pa.

Prosim pomagajte mi!
cvetka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a cvetka »

Pri izplačilu najemnine fizični osebi morate na durs posredovati rek obrazec. Ali ste ga oddali? Prav tako ste morali na durs dostaviti podatke o izplačilih fizičnim osebam do 31.1.2006 za preteklo leto. Če tega niste storili, je situacija malo zapletena. Podatki ki jih izplačevlci posredujejo do 31.1. se namreč morajo ujemati z napovedjo fizične osebe. Napišite kaj ste posredovali na durs. lp
Polona K.
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Polona K. »

Na Durs nismo nič poslali - v tem je problem.

Fizična oseba je le prejemala najemnino na njen TRR. Vendar obveščali o tem nismo nikogar.

Fizična oseba bi rada imela podatek koliko smo ji izplačali te najemnine, ker mora "kao" prijaviti, saj je dobivala prilive na svoj osebni račun.

Ne vem kako naj se tle sploh znajdem.
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Jaz bi na vašem mestu poklical vašo refrentko na DURSu in jo vprašal kaj narediti. Verjetno za nazaj še dohodnino obračunati, poslati obrazce. Mogoče boste morali plačati še zamudne obresti.
cvetka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a cvetka »

Naredite rek obrazce za nazaj, po datumih nakazil. Zamudne obresti boste sigurno plačali, je pa to bolje kot kakšna kazen. Naredite še povzetek izplačil fizičnim osebam. Fizični osebi pa pošljite obvestilo o prejemkih. Druge možnosti ne vidim. Vsekakor je bolje da sami popravite, preden karkoli opazi durs. Jaz bi tako naredila, bi pa tudi poklicala referentko in povedala, da se je zgodila neljuba napaka in da bi to radi uredili. lep pozdrav.
Odgovori