Prosim za vašo pomoč!
Revija, zaloge in odpis
Moderator: Mirko Zbačnik
Revija, zaloge in odpis
Ali mi lahko kdo pove kako se vodijo zaloge pri tiskanih publikacijah ter kako in koliko se jih lahko odpiše? Kaj sploh revija je ali je to trgovsko blago ali proizvod ali material? Moje podjetje se ukvarja samo s tem. Revije seveda ne tiskajo sami???
Prosim za vašo pomoč!
Prosim za vašo pomoč!
odgovor
Podjetje d.o.o. izdaja revijo, pripravijo članke, oglase, skratka vse kar je v reviji natiska pa jo tiskarna in za to storitev izstavi račun (20%DDV). Moje podjetje potem revijo prodaja končnim kupcem v večini so to pravne osebe (8,5% DDV). Ne vem kaj bi o tem še lahko povedala. V mesecu novembru in decembru so tako izdali skupaj 1000 izvodov. Novemberski izvodi so bili namenjeni izključno reklami?? (ali se to sploh da) V mesecu decembru pa so že pridobili nekaj naročnikov in so nekaj izvodov tudi prodali.
Ne vem kako naj to poknjižim koliko in kako se to lahko da med stroške reklame, koliko v odpis. Kakršnekoli informacije bodo dobrodošle.
Ne vem kako naj to poknjižim koliko in kako se to lahko da med stroške reklame, koliko v odpis. Kakršnekoli informacije bodo dobrodošle.