Zanima me kako je z vodenjem teh stvari pri tistih, ki se ukvarjajo s kmetijstvom. Za le te velja, da obvezno postanjejo davčni zavezanec čim presežejo 1.5 MIO katastrskega dohodka, lahko pa postanejo zavezanec tudi prostovoljno. V prvem letu so obračuni mesečni, dalje pa glede na promet...v kolikor je promet do 10 MIO je polletni.
Zanima me kaj vse je kmetu v primeru, da je davčni zavezanec potrebno voditi, razen seveda knjigo prihodkov in odhodkov.
LP, Simon
Kmetijstvo in DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
zaradi vseh mogočih in nemogočih komplikacij, ki se pojavijo na dursu vam priporočam, da naredite celoten popis sredstev na kmetiji
primer iz prakse dokazovanje vstopnega ddvja za nakup rezervnih delov za stroj, ki je že stoletje na kmetiji
ne nimate nobenih obveznosti poročanja, razen kar se tiče ddvja
primer iz prakse dokazovanje vstopnega ddvja za nakup rezervnih delov za stroj, ki je že stoletje na kmetiji
ne nimate nobenih obveznosti poročanja, razen kar se tiče ddvja
aha...torej primer, da ti "ne verjamejo" da imaš dejansko nek stroj za keterega si nekaj nabavil..
zanima me ali je kje jasno napisano oz.katere so tiste zadeve, ki jih lahko uveljavim kot strošek pr tej dejavnosti... a je to lahko kot primer nakup same knjige prihodkov/odhodkov, delovna obleka, vile, tehnični pregled in zavarovanje traktorja, zavarovanje posevkov, račun za elektriko, motorno olje, seme, gnojilo in podobno... a je to nekako določeno kaj je in kaj ne. Kaj pa recimo plačilo interneta, ki ga uporabljam tudi za namen kmetijstva...kako je stemi stvarmi?
zanima me ali je kje jasno napisano oz.katere so tiste zadeve, ki jih lahko uveljavim kot strošek pr tej dejavnosti... a je to lahko kot primer nakup same knjige prihodkov/odhodkov, delovna obleka, vile, tehnični pregled in zavarovanje traktorja, zavarovanje posevkov, račun za elektriko, motorno olje, seme, gnojilo in podobno... a je to nekako določeno kaj je in kaj ne. Kaj pa recimo plačilo interneta, ki ga uporabljam tudi za namen kmetijstva...kako je stemi stvarmi?