KAJ GRE V STROŠKE S.P.?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
TinaTana
Nov član
Nov član

KAJ GRE V STROŠKE S.P.?

Odgovor Napisal/-a TinaTana »

S 1.3.2006 sem registrilala S.P.. Kot prioritetno dejavnost imam registrirano RADIJSKO IN TELEVIZIJSKO DEJAVNOST (plus še devet drugih). Zanima me, katere račune lahko dam v stroške? Vse tiste, ki se nanašajo na dejavnosti, ki imam registrirane? Obstaja kakšen pravilnik o tem, kaj lahko daš v stroške in kaj ne? :?:
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Osnovno pravilo:

V stroške daš lahko vse tisto za kar dokažeš, da je nujno potrebno za opravljanje tvoje dejavnosti in posledično prodobivanje prihodkov.

Nekega seznama jaz ne poznam, ker je za vsako dejavnost drugače.

Primer:

Če ste produkcijska hiša in snemate neko oddajo si lahko stroške maskerke in nabavljena ličila daste v stroške.

Trgovec si pa tega istega ne more dati v stroške čeprav morajo biti njegove trgovke urejene, ker to, da so tudi namazane ni nujno potrebno za njegovo dejavnost in pridobivanje dohodka.

Pozdrav sem,

MG
TinaTana
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a TinaTana »

Hvala za tako hiter odgovor, MG. Še vseeno pa me zanima, KAKO / NA KAKŠEN NAČIN pa lahko dokažem, da je bil nakup nečesa nujno potreben za opravljanje moje dejavnosti?
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Uporabite zdravo pamet ! Druge razlage ni.

Povezava je vedno vzrok - posledica. Če ne bi bilo nekega stroška ne bi mogli doseči nekega dohodka. V pomoč naj vam bodo tudi poslovni običaji, ki so običajni v vaši branži.

Pozdrav vsem,

MG
Odgovori