KNJIŽENJE GOTOVINSKIH RAČUNOV PRI S.P.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
alesska
Začetnik
Začetnik

KNJIŽENJE GOTOVINSKIH RAČUNOV PRI S.P.

Odgovor Napisal/-a alesska »

KAKO KNJIŽIM V BANKI DVIG GOTOVINE IZ TRR?(PRI S.P.,KI NI DAVČNI ZAVEZANEC) JE PRAV 9200/1100.ALI MORAM POTEM V BLAGAJNI PREDLOŽIT BL.PREJEMEK 1000/9200? MISLIM, DA NE RABIM VODITI BLAGAJNE POSEBEJ, TAKO KOT PRI D.O.O.

ZANIMA ME, KAKO SE KNJIŽI PREJETE RAČUNE, KI SO PLAČANI Z GOTOVINO, PRI S.P., KI NI DAVČNI ZAVEZANEC?PRIMER-RAČUN ZA BENCIN 4-str./2200-obv. IN ZAPIRANJE 2200/9200.
mj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mj »

Točno tako kot ste napisali. Blagajne ne potrebujete-knjižite direktno na 9200 in preko tega konta speljete tudi gotovinske nakupe. 4/22 in 22/92
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Ali se taki gotovinski nakupi lahko knjižijo kar 4/920 brez vmesnega konta obveznosti? Jaz namesto na 220 knjižim na 285(obveznost do zasebnika), pa mi je svetovalec rekel, da lahko kar direkt na 920.
Kaj je prav?
DECO
irena1972
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a irena1972 »

ja lahko knjižite kr direktno
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Res je bolje kar direktno, saj dejansko prikazujete obveznost do lastnika s.p.-ja in ne do dobavitelja. Jaz tudi dajem kar direktno na 920.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mj »

res se lahko direktno knjiži, saj je plačano z gotovino vendar pri navzkrižnem preverjanju Dursa, ko pregleda izdani račun ene firme in pride potem k tebi in pogleda, če ga imaš poknjiženega pa se mi zdi da tak račun lažje najdeš po imenu dobavitelja kot pa po kontu glavne knjige. Pri s.p., ki nimajo veliko računov ni problem iskati. Če pa je večji s.p. pa se mi zdi kar težko najti en račun
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz bi uporabil kar šifro dobavitelja, ki bi namesto na 220, poknjižil kar na 920. Obveznost bi tako iskal s pomočjo šifranta. Da se vse glasi na obveznost do lastnika, bi bilo razvidno že iz konta. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori