V moji prejsnji firmi sem prenehala delati po enomesecnem odpovednem roku. V tem casu sem izkoristila stari in sorazmerni del letosnjega dopusta. Potne stroske smo dobili povrnjene kot stroske za mesecne vozovnice. Glede na to, da dopusta pride na vsakega zaposlenega za priblizno en mesec, se en mesec v letu potni stroski ne izplacajo.
Po mojem mnenju bi morala dobiti povrnjene potne stroske vsaj za tisti cas, ko sem koristila stari del dopusta, glede na to, da sem se tem stroskom ze enkrat odpovedala. Ali prav razmisljam?
Povracilo potnih stroskov za dopust med odpovednim rokom
Moderator: Mirko Zbačnik
mačica, popolnoma se strnjam z vami. Mesečno vozovnico zahtevaho zato, ker je tako povračilo stroškov cenejše kot pa cena enosmerne vozovnice. Če bi vam vzeli v obračun ceno enosmerne vozovnice (dnevno v obe smeri, da se razumemo), potem niste upravičeni do potnih stroškov tedaj, ko niste prisotni na delu.
Ker pa ste kupili mesečno vozovnico menim, da ste upravičeni do povračila.
Ker pa ste kupili mesečno vozovnico menim, da ste upravičeni do povračila.
mačica, če vas prav razumem:
- lani niste koristili dopusta, a so vam vseeno 1 mesec niso plačali mesečne vozovnice
- letos ste koristili lanski in del letošnjega dopusta.
Če je temu tako, moram prvo reči, da je cel sistem postavljen napačno. Najverjetneje je tako bilo najlažje narediti računovodji. Ker pa sistem že obstaja menim, da naj vam izplačajo mesečno vozovnico zmanjašano za sorazmeren delež dopusta, predvidevam, da 1/6.
- lani niste koristili dopusta, a so vam vseeno 1 mesec niso plačali mesečne vozovnice
- letos ste koristili lanski in del letošnjega dopusta.
Če je temu tako, moram prvo reči, da je cel sistem postavljen napačno. Najverjetneje je tako bilo najlažje narediti računovodji. Ker pa sistem že obstaja menim, da naj vam izplačajo mesečno vozovnico zmanjašano za sorazmeren delež dopusta, predvidevam, da 1/6.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net