samozaposlitev

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kocj
Novinec
Novinec

samozaposlitev

Odgovor Napisal/-a kocj »

Ali država subvencionira, če se samozaposliš(če odpreš s.p.)
anka
Super računovodja
Super računovodja

ZAMOZAPOSLITEV

Odgovor Napisal/-a anka »

mislim, da še.

Mogoče vam bo pomagala ta povezava.

http://www.gov.si/mddsz/doc/katalog_ukrepov_apz06.pdf

Pozanimajte se na Zavodu za zaposlovanje.
debi
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a debi »

Hojla!

Država še subvencionira samozaposlitev in sicer iz dveh virov.

1. Če ste prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje, vam določen znesek subvencionirajo oni. Oglasite se pri svoji svetovalki, ki vam bo dala nadaljnje napotke in vas prijavila na listo za subvencioniranje. Izdelati boste morali tudi poslovni načrt.
2. Določen znesek subvencionira Občina. Pozanimajte se na vaši Občini, kdaj bo objavljen razpis za nepovratna sredstva v zvezi s samozaposlitvijo in takrat oddate prijavo. Meni so rekli, naj sledim objavam na njihovi spletni strani. Denar pa se nakazuje med oktobrom in decembrom.

Točnega zneska subvencije pri obeh žal ne poznam. Upam, da sem bila v pomoč...

Lep pozdrav!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Zavod za zaposlovanje subvencionira v višini 490.400 SIT. Pogoji, kot sem izvedel od svetovalca, ki mi je pripravil poslovni načrt, bodo kmalu nekoliko spremenjeni. V katero smer pa ne vem. Denar je namenjen izključno prispevkom.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
debi
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a debi »

Hojla!

Elektrik, vam je svetovalec pripravil posl. načrt? :shock:
Meni je moja svetovalka rekla, da ga moram ali napisati sama ali ga dati napisati na ekonomskem inštitutu. Ravno danes sem ji nesla izpisan posl. načrt, tako da bomo v roku 1 tedna videli, kako in kaj...

Lep pozdrav!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Res ga lahko sam napišeš, vsa navodila dobiš, le izkušnje ti manjkajo, glede same vsebine. Mora biti namreč tak, da pritegne, ne sme biti precenjen...

Jaz sem si svetovalca izbral sam na podlagi nasveta prijatelja in dobil sem pravega. Vkljublite se še v P.C.M.G,, mogoče bo tudi kaj tam, če niste še zaposleni obstaja možnost, da dobite povrnjene stroške načrta v celoti in še kaj, če ste pa že, pa imate možnost delne povrnitve stroške. Mogoče sofinancirajo še kaj, a tega še ne vem. Kaj več bo znano (baje) konec marca.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori