Prosim za pomoč - Priloga DDV-O

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fifa
Nov član
Nov član

Prosim za pomoč - Priloga DDV-O

Odgovor Napisal/-a fifa »

Ker sama nisem računovodja se obračam na vas s prošnjo, da mi pomagate. Se opravičujem že vnaprej, če se bo komu zdelo to banalno vprašanje ampak … No v glavnem:
Ob pregledu smo ugotovili, da enega dobaviteljevega računa iz leta 2005 (junij) nismo upoštevali v takratnem obračunu DDV. Ker smo to odkrili šele zdaj bomo seveda k obračunu DDV za februar dodali Prilogo. Zdaj pa me zanima kaj in kam to vpišem na prilogi. Če je npr. račun dobavitelja : Osnova: 100.000,00 SIT, 20%DDV 20.000, , znesek z DDV 120.000,00.
Kam oz. pod katere številke vpišem katere zneske?
Kaj pa naredim z tekočim obračunom DDV za mesec februar? Kje pa upoštevam potem to kar sem napisala v Prilogi DDV?

Joj upam, da nisem zakomplicirala ampak na davčni mamo pa takega zmaja, da se raje prej na vas obrnem, ker vem da veste še več kot oni tam.

Hvala za pomoč :oops:
fifa
Nov član
Nov član

Kaj mi res isto nobeden ne zna pomagat :sneodobren: ?
Prosim.

Hvala,
LP,
FIFA
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

V prilogo se te zneske vpiše v iste vrstice kot pri rednem obračunu DDV - v vašem primeru za FEBRUAR 2006. Torej za domačega dobavitelja v vrstico obdavčene nabave zap.št. 21 vrednost brez ddv 100.000,00 sit, v vrstico 42 pa 20.000,00 sit DDV 20% od nabav v Sloveniji. Označite pa da se priloga nanaša na junij 2005.
LP :)
fifa
Nov član
Nov član

Super Lotica najlepša hvala za odgovor. Samo še nekaj vprašam če lahko. Kako pa je potem s plačilom razlike? Ali plačamo DDV, ki je bil normalno obračunan za februar in od tega oz k temu plačilu prištejemo/odštejemo razliko?

Res 10000000... x hvala :oops:
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Fifa, če je račun, ki je bil pozabljen, vključen v obračun DDV za februar, potem je vaša obveznost za plačilo že zmanjšana za 20.000,00 sit in nič več ne odštevate ali prištevate.
LP :)
fifa
Nov član
Nov član

joj, res me je sram ampak vseeno..

Ne razumem kako je ta račun vključen v februar. Ko grem jaz delat obračun DDV pznačim obdobje in pritisnem gumb obračunaj, program pa mi potem sam izračuna vse potrebno. Pri tem računu pa gre za račun iz leta 2005, ki pa ga seveda ne zajamem, ko delam obračun za februar.
MA ne vem no, čist sem zmešana. Smo malo podjetjece in si večinoma sami vodimo stvari z ustreznim rač. programom, razen, ko nam zunanje rač. dela bilance. Zato se vam mogoče taka vprašanja zdijo butasta, ampak se in sem še pripravljena učit. Zato pa tudi sprašujem take stvari.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Če se ne vključi avtopmatsko v davčne evidence, potem je to potrebno ročno dodati. V Obračunu DDV-O za februar se zneski prištejejo v istih vrsticah, ko sem napisala za prilogo DDV-O (torej znesek brez DDV v zap.št.21, znesek DDV pa v zap.št. 42) in zato bo znesek za plačilo DDVja za 20.000,00 sit manjši.
A bo zdaj šlo :)
simon1980
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a simon1980 »

kot začetnika me zanima kaj pomeni "Izračunavam odbitni delež"---NE/DA???
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Verjetno ga ne izračunavate, torej mirno obkrožite NE. Odbitni delež izračunavajo tiste organizacije, katere opravljajo pridobitno in nepridobitno dejavnost in nimajo pravice do celotnega odbitka vstopnega ddv.
fifa
Nov član
Nov član

Super!!!!

Lotica res ti najlepša hvala za pomoč. Zdaj bo šlo brez problema. SUPER SI :palca:
Odgovori