Pozdravljeni,
zanima me ali je nujno potrebno da dnevni izkupiček fizično odnesem v banko položit na račun podjetja ali lahko to storim tako, da recimo gotovino položim na moj račun in potem preko elektronske banke nakažem na račun podjetja?
Po moji logiki sem tako ali tako jaz tista, ki naredi nakazilo na račun podjetja, na takšen ali drugačen način. Ali pa se motim?
Lep pozdrav in hvala za odgovore.
polog gotovine - d.o.o.
Moderator: Mirko Zbačnik
Pologi gotovine
Verjetno imate d.o.o., ker pri s.p. ni potrebnih dnevnih pologov. Pri d.o.o. pa žal ne polagate vi ampak prenesete denar iz blagajne na transakcijksi račun. Ja saj vem kaj vas muči - tu so si banke odrezale velik kos pogače za provizije, zato ker jim prineseš denar.
Pozdravljeni,
ja je d.o.o. Na polog gotovine napišejo v banki itak moje ime. Ali pa bi morda morali napisat naziv firme? Ja keč je v teh ubijalskih provizijah in to, da pač nimam vsak dan toliko časa, da ždim v vrsti. Mi je lažje položit na bankomat in bi potem naredila nakazilo na račun firme. In me še vedno zanima ali je to dovoljeno ali ne? Pa kje to sploh piše? Sem en kup uradnih listov predelala in ne najdem tega nikjer. Prosim za pomoč.
Hvala in lep pozdrav
ja je d.o.o. Na polog gotovine napišejo v banki itak moje ime. Ali pa bi morda morali napisat naziv firme? Ja keč je v teh ubijalskih provizijah in to, da pač nimam vsak dan toliko časa, da ždim v vrsti. Mi je lažje položit na bankomat in bi potem naredila nakazilo na račun firme. In me še vedno zanima ali je to dovoljeno ali ne? Pa kje to sploh piše? Sem en kup uradnih listov predelala in ne najdem tega nikjer. Prosim za pomoč.
Hvala in lep pozdrav
še enkart
Ja to da napišejo na vaše ime je pa zelo narobe. D.o.o. iz svoje blagajne položi denar na transakcijski račun, najkasneje naslednji dan zjutraj, če je oddaljen več kot ???od neke banke pa najkasneje ??? ne vem točno sem pa prepričan da je to zakonsko določeno in kako radi inšpektorji to kontrolirajo!!!
O obveznosti polaganja gotovine na trr govori Pravilnik o plačevanju z gotovino in blagajniškem maksimumu:
http://www.racunovodja.com/pokazi.asp?stran=319
Ni mi jasno, kam banka vpiše vaše osebno ime, saj obrazec za polog izpolnete sami. Jaz bi, če bi imela gotovinsko poslovanje, napisala kot nalogodajalca in kot prejemnika naziv firme, označila, da gre za polog gotovine, v namen plačila pa napisala "polog iztržka". Vrstam na banki pa se verjetno da izogniti z najemnom trezorja.
http://www.racunovodja.com/pokazi.asp?stran=319
Ni mi jasno, kam banka vpiše vaše osebno ime, saj obrazec za polog izpolnete sami. Jaz bi, če bi imela gotovinsko poslovanje, napisala kot nalogodajalca in kot prejemnika naziv firme, označila, da gre za polog gotovine, v namen plačila pa napisala "polog iztržka". Vrstam na banki pa se verjetno da izogniti z najemnom trezorja.
Pozdravljeni,
najprej hvala za odgovore. Sem pogledala pologe za nazaj - nekje je napisano moje ime in priimek, nekje pa naziv firme. Ah, v največji SLO banki pri pologu in dvigu sam ne pišeš nič, samo podpišeš. V igri je bil tudi dnevno nočni trezor, ampak ker so dnevni iztržki tako majhni, je enaka provizija pri gotovinskem pologu ali pa pri pologu v trezor. Ja očitno se bom morala zopet navadit ždet v banki.
Še enkrat hvala in lep pozdrav
najprej hvala za odgovore. Sem pogledala pologe za nazaj - nekje je napisano moje ime in priimek, nekje pa naziv firme. Ah, v največji SLO banki pri pologu in dvigu sam ne pišeš nič, samo podpišeš. V igri je bil tudi dnevno nočni trezor, ampak ker so dnevni iztržki tako majhni, je enaka provizija pri gotovinskem pologu ali pa pri pologu v trezor. Ja očitno se bom morala zopet navadit ždet v banki.
Še enkrat hvala in lep pozdrav