Knjiženje OD v knj. prih. in odh. -S.P.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
duki
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Knjiženje OD v knj. prih. in odh. -S.P.

Odgovor Napisal/-a duki »

Zdravo

Zanima me knjiženje osebnega dohodka (lastnika s.p.-ja) v knjigo prihodkov in odhodkov.
Ali je strošek celotna plača sam. podj. ali so strošek samo prispevki (ali je neto plača tudi strošek)?

duki
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Na Dursu vam bodo dali podatke o vplačilnih računih za prispevke in pojasnili, katere lahko plačate skupaj. Tudi primer Obračuna prispevkov dobite tam. Skratka vse v zvezi s tem dobite na Dursu, imajo že vnaprej pripravljeno.

To sem napisala, ker domnevam, da tega še niste delali. S.P. namreč ne dobi plače, plača le prispevke. Torej neto plača ni strošek.:) Prišla pa bo ta informacija prav še komu, ki odpira S.P.

Kako se pa knjiži, poglejte v kakšen Obrtnik.

lp
pika1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a pika1 »

Pri s.p.si lastnik knjiži v knjigo prihodkov in odhodkov samo prispevke, v kateri tarifni razred pa spada vam bodo pravočasno sporočili iz DURS-a. Njegova plača oz.denarnica je lastniški račun katerega vodite na kto 903.
Lp!
duki
Novinec
Novinec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a duki »

Hvala obema!

Lp,:)

duki
sanja
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a sanja »

Samo to bi pripomnila konto 903 je star. Po novih standardih - glej IKS 6 - 2003 Kontni plan za podjetnike. Nov konto je 920.

Spremenite si kontni plan - da ne bodo težave.
Pozdrav. Sanja
pika1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a pika1 »

Kdaj pa je izšel spet novi kontni načrt? Imam ga od junija 2003 in tu je kto 903. Sem kaj spregledala?
Lp!
Odgovori