navedba na računu
Moderator: Mirko Zbačnik
navedba na računu
Zavezancu z IDŠ druge države EU izdam račun za prevoz iz Slovenije ali obratno in navedem, da DDV ni obračunan v skladu s 3. odstavkom 18.a čl. ZDDV. Ali moram naročnika oz. plačnika prevoza na računu obvestiti da je davčna obveznost njegova. Na primer: Steuer Schuldner ist der Auftraggeber ali Steuerschuldnerschaft des Auftraggebers (Rechnungsempfängers) ali pa kako drugače [:D]
Tvoje vprašanja so obenem tudi pravilni odgovori. Čudno,da od 150 prebranih ni nobenega odgovora. Verjetno te ne jemljejo resno, ker si nov na tem forumu.
Lep pozdrav vsem.
P.S.: 26.05.ob 22,20
Zanimivo vprašanje, saj se je samo zaradi enega odgovora število 150 prebranih v enem dnevu povzpelo na 350.
Lep pozdrav vsem.
P.S.: 26.05.ob 22,20
Zanimivo vprašanje, saj se je samo zaradi enega odgovora število 150 prebranih v enem dnevu povzpelo na 350.
<font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono"><font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono"><font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono">
<font color="blue">Očitno je tema precej zahtevna, saj nasvetov ni kar iz rokava, tudi sama sem
malce študirala, vendar zaenkrat nimam konkretnega primera. V vsakem primeru,
bi jaz na računu navedla člen po katerem smo mi oproščeni obračuna DDV, ne bi
pa nikakor napotila kupca h kakšnemu obračunu, saj ne poznam njegovih predpisov.
Toliko samo kot komentar. Pozdrav, Gordana</font id="blue">
<font color="blue">Očitno je tema precej zahtevna, saj nasvetov ni kar iz rokava, tudi sama sem
malce študirala, vendar zaenkrat nimam konkretnega primera. V vsakem primeru,
bi jaz na računu navedla člen po katerem smo mi oproščeni obračuna DDV, ne bi
pa nikakor napotila kupca h kakšnemu obračunu, saj ne poznam njegovih predpisov.
Toliko samo kot komentar. Pozdrav, Gordana</font id="blue">
kakor mi je znano je obvezna navedba na računu samo tista, na podlagi katere DDV NI obračunan, zavezanec za DDV, bodisi pri nas bodisi v katerikoli drugi državi članici mora sam poznati predpise in zakonodajo. KAkor sem pa zasledila je potrebno dokazilo, daje bilo blago poslano v drugo državo EU, ter dokazilo, da je prejemik blaga zares davčni zavezanec: napr. prevozni listi, CMR.., ter izpis iz registra zavezancev _ čim novejši, kar naj bo priloga IR, na katerem DDV ni bil obračunan, da davčni organ ne definira navedena računa kot davčna utaja, zato si zavarujte svoje hrbte s kar največ teh dokazil!)
LP
LP