Imam s.p. . Vložil bom davčni obračun. Kot fizična oseba ( ne kot s.p.) oddajam tudi premoženje v najem ( stanovanja) in zato prejemam tudi najemnino. Do 15. januarja sem vložil napoved za odmero davka od prejema najemnin.
Katere podatke moram če moram vpisati v prilogo 12.
Hvala.
Priloga 12 davčnega obračuna
Moderator: Mirko Zbačnik
Priloga 12 davčnega obračuna
Hvala za pomoč !
V prilogo 12 vpišemo podatke o prejetih dohodkih iz oddajanja v najem, če so dohodki vključeni v prihodke s.p.-ja. Na ta način se izključijo iz davčne osnove, ki vam predstavlja osnovo za zavarovalno osnovo in vas obdavčijo kot fizično osebo.
Iz vašega drugega stavka sem razumela, da teh prihodkov niste vključevali med prihodke podjetnika, zato tudi ne izpolnjujete te priloge.
Pozdravljeni!
Iz vašega drugega stavka sem razumela, da teh prihodkov niste vključevali med prihodke podjetnika, zato tudi ne izpolnjujete te priloge.
Pozdravljeni!
Hvala !slovan napisal/-a:V prilogo 12 vpišemo podatke o prejetih dohodkih iz oddajanja v najem, če so dohodki vključeni v prihodke s.p.-ja. Na ta način se izključijo iz davčne osnove, ki vam predstavlja osnovo za zavarovalno osnovo in vas obdavčijo kot fizično osebo.
Pozdravljeni!
Hvala za pomoč !