PREHRANA - POLOVIČNI DELOVNI ČAS-NUJNO

Moderator: Mirko Zbačnik

vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

kokoška napisal/-a:SKPgd govori le o tem, da so do povračila stroškov upravičeni tudi tisti, ki delajo s krajšim delovnim časom. Ne določa, ali tem delavcem pripada celotno povračilo stroškov ali le sorazmerno. Vseeno trdim, da lahko delodajalec povrne le sorazmerni del stroškov za prehrano.
LP
Potem v podjetju kjer imajo organizirano prehrano drugo polovico malice delavcu odnesejo????

Povračilo prehrane in stroškov prevoza ne delo pripada v celoti.

Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Potem v podjetju kjer imajo organizirano prehrano drugo polovico malice delavcu odnesejo????

Povračilo prehrane in stroškov prevoza ne delo pripada v celoti.

:lol: Ja pa še alufolijo lahko na stroške firme kupijo pa jim jo dajo kot prilogo.
kokoška
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a kokoška »

Angelina napisal/-a:
kokoška napisal/-a:SKPgd govori le o tem, da so do povračila stroškov upravičeni tudi tisti, ki delajo s krajšim delovnim časom. Ne določa, ali tem delavcem pripada celotno povračilo stroškov ali le sorazmerno. Vseeno trdim, da lahko delodajalec povrne le sorazmerni del stroškov za prehrano.
LP
Piše pa tudi, da ima delavec, ki dela s krajšim delovnim časom od polnega enake pravice, kot delavec, ki dela polni delovni čas.
Jaz vseeno mislim, da dobijo celo prehrano, ker če delajo 4 ure jim tudi že pripada pol urni odmor - le ta pa je namenjen malici.
Jaz osebno obračunam polno prehrano.
Angelina, preberi si drugi odstavek 66. člena ZDR. "delavec, ki dela krajši delovni čas, vendar najmanj 4 ure na dan, ima pravico do odmora med delovnim časom v SORAZMEJU s časom prebitim na delu. IN NE POL URE KOT PRAVIŠ TI. LP
kokoška
Začetnik
Začetnik

Ne 66. člen ampak 154. člena ZDR. Moja napaka. LP
jance23
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a jance23 »

Si pa res kokoška, saj mešaš pravico do odmora, ki v tem primeru traja
15 min in pravico do nadomestila za prehrano ki je 100 %. Zakon in člen ki ga navajaš lepo in razumljivo razlaga, zatorej ne vem kaj ti ni jasno
kokoška
Začetnik
Začetnik

Jance 23, ne vem zakaj tako razburjanje. Sej veš kakšen je pregovor - 2 pravnika, 3 mnenja. S tem, da se jaz pridružujem mnenju nekaterih uglednih. Sicer bomo pa mogl počakat na sodno prakso.

Lep dan....
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

No, je kar burna debata ratala iz tega. Bom se še sam pridružil. Jaz zagovarjam polno malico v primeru 4h. Sicer nisem ugleden :mrgreen:
tyna
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tyna »

mi smo imeli eno delavko za 4 ure, vendar je bila za 4 ure invalidsko upokojena (če to kaj vpliva), pa smo ji izplačevali polno prehrano, po njenem navodilu oz. navodilu njenega odvetnika.

LP
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Naj se še jaz pridružim tej debati.
V javnem sektorju je to tako rešeno. Če dela delavec 4 ure na dan, mu ministrstvo povrne prehrano in prevoz v polni višini. Če pa je zaposlen 4 ure pri enem in štiri ure pri drugem delodajalcu, pa krije samo polovico. Delavec pa dobi vedno polno povračilo stroškov, ki mu po KP pripadajo v celoti.
Isto je z regresom za letni dopust. :ssirok:
natasa5
Začetnik
Začetnik
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a natasa5 »

Kaj pa v primeru koriščenja ur? Ali pripada delavcu malica če koristi 4 ure in več?
Odgovori