Plačilo raćunov z mobitelom

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
silvam
Računovodja
Računovodja

Plačilo raćunov z mobitelom

Odgovor Napisal/-a silvam »

Zaposleni plačujejo določene zadeve tudi s službenimi mobiteli. Imam plačilo sodnih kolekov z mobitelom, zaposleni mi je prinesel račun , ki se glasi na firmo. Kako poknjižim mobitelov račun, kjer je to plačilo prikazano kot dodatna postavka, in kako poknjižim račun za koleke, ki se glasi na firmo. Kako se to zapira med seboj?

Za določena plačila(npr.izpis iz zemljiške knjige) pa sploh nimam nobenega dokumenta oz. potrdila o plačilu.

Če plačujejo z mobiteli privatne zadeve to poknjižim preko 1650 in jim to odtrgam pri izplačilu potnih stroškov.

Prosim za pomoč, hvala.
Silva
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Jaz bi njihove stroške dala kot terjatev do zaposlenih in jim pri plači trgala znesek.
silvam
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a silvam »

Če so privat stroški, jih že lahko odbiješ pri plači, za stroške za službene namene pa ne.
Ali ima še kdo kakšno idejo ?
Lp Silva
Zoris
Računovodja
Računovodja

Re: Plačilo raćunov z mobitelom

Odgovor Napisal/-a Zoris »

Moj predlog je: dejanske stroške mobitela po računu knjižim razdeljeno in to v breme Kto 4 in v dobro Kto 2. Za tiste stroške, za katere pa je delavec prinesel račun pa namesto v breme Kto 4 knjižim kot zapiranje računa na Kto 22.
Res pa je, da če tega ni veliko, lahko vodiš takšno evidenco, če pa je tega ogromno, pa se izgubiš.

Lp
Odgovori