DOBROPIS-PRILOGA K DDV-O

Moderator: Mirko Zbačnik

uni
Super računovodja
Super računovodja

DOBROPIS-PRILOGA K DDV-O

Odgovor Napisal/-a uni »

Mene ste pa povsem zmedli s temi dobropisi in prilogami k DDV-O, oz.sem sama zmedena, ker nisem dajala prilog do sedaj.
Ali se te priloge izpolnjujejo in prilagajo tudi v primeru prejetih dobropisov? Ali se po 1.5.kaj spreminja v zvezi s tem?
Imam primer še iz aprila: prejeto blago(SLO) in račun v aprilu. Potem to blago vrnjeno in prejet dobropis(za strokovno literaturo) , vse že v aprilu. Mi smo do sedaj to prikazali kar v P-RAČ, s predznakom minus.
Kako to prikažemo pravilno v obračunu DDV za april in kako bi, če bi se vse to dogajalo v maju ali kasneje? Res lepo prosim za pomoč, da bom lahko oddala DDV za april. Ali se priloge tudi lahko odda po e-davki?
matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a matina »

Marsikdo ne oddaja prilog. Čudim se, da Durs ne opozarja na to pomanjkljivost. Mogoče zaradi želje po bogatejšem proračunu. Priporočam vam, da jih naredite za nazaj. Prej se lahko posvetujete še z vašim referentom za DDV.

Ker pišem od doma, nimam pri sebi literature, da bi vam lahko obširneje odgovorila (npr. členi pravilnika) V pravilniku o DDV pred zadnjimi spremembami piše nekako tako: davčni zavezanec mora poročati o naknadnih spremembah davčne osnove. Ker ne piše, če mora poročati tudi o spremembah, ki so se zgodile v istem mesecu, sem preverila pri Dursu. To je že leto in pol nazaj. Pojasnili so mi, da o vseh naknadnih spremembah.

Torej, če dobite v istem mesecu kot račun, morate poročati tudi o njem. Domači dobropisi in bremepisi se knjižijo enako kot domači računi, v isti stolpec, s predznakom -, kakor tudi vi knjižite.

lp
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Hvala za odgovor, vendar ni še vse jasno.Kako pa izpolnim Prilogo? Ali jo lahko pošljem preko E-davkov? Samo glede na vašo navedbo, da ima davčna raje višjo osnovo, pa nisem sigurna, če se poroča tudi o prejetih dobropisih? Saj ti zmanjšujejo davčno osnovo.Itak pa ,če prav razumem, ta Priloga nič ne vpliva na davčno obveznost, saj je ta različna zaradi dobropisov že v DDV -O obrazcu,ali ne?
willy
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a willy »

Če je račun v istem obdobju, kot je dobropis,ne dajem prilog.
Prilogo dam,samo če se zmanjša DDV v naslednjih obdobjih.
Ne vidim razloga,da bi prikazovala zmanjšanje DDV za DDV,ki ga sploh še nisem prikazalav nobenem obračunu.

Mini
pika1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a pika1 »

Sem ena od tistih, ki tudi nisem dajala prilog.Zanima me (verjetno za vas čudno vprašanje),kje dobim to prilogo. Na spletu?
Hvala!
lala
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a lala »

<http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=42>
tole je link za prilogo k ddv-ju

Sama imam tudi vprašanje...elektro nam je poslal bremepis za 53.000 ddv-ja...kam v prilogi to vpišem...je prav na zmanjšanje vstopnega ddv-ja in ali moram narediti predznak minus????, ker državi vračam ta davek?????

najlepša hvala
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Hvala za pomoč.Ampak tega obrazca se ne da stiskati (brez vaših obvestil ob strani), da bi ga lahko predložil na DURS.A obstaja kakšen "uraden" obrazec od DURS?
pika1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a pika1 »

Meni je uspelo.Hvala vsem!Lepo popoldne.
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Ta obrazec se da stiskati tako, da kliknete na "pripravi za tisk" na dnu.
janjas
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a janjas »

Pozor! Po 1.5.2004 je za priloge objavljen obrazec !
LP,n
Marjeta
Administratorka
Administratorka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Po 1.5.04 dalje je tale obrazec: http://www.gov.si/durs/other/obrazci/ddv-eu-7.pdf
Odgovori