Pošiljanje letnih izkazov banki - le čemu?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pošiljanje letnih izkazov banki - le čemu?
Pri moji stranki sem mimogrede zasledil, da mora banki posredovatiletneizkaze. Podjetnik se obnaša "odsotno" (ne pregleduje in ne odpira pošte), ima pa že dalj časa blokiran račun (kako leto). Kaj lahko pričakujem s strani banke? Ima kdo izkušnje s polsovanjem z bnkami?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Kolikor imam izkušenj, banke včasih v času oddaj davčnih napovedi vabijo podjetnike, da še njim dostavijo bilance. Menda zato, da ti v primeru, ko želiš od banke dobiti kredit, ni potrebno izdelovati medletne bilance, češ da imajo že vse podatke in je postopek hitrejši, ... blabla.
Zakaj pa vašo stranko vabijo k temu, pa ne vem...
Zakaj pa vašo stranko vabijo k temu, pa ne vem...
LP
Peter
-------
Nisem računovodja. Se še učim.
Peter
-------
Nisem računovodja. Se še učim.
Mogoče pa ima podjetnik na banki kredit in v kreditni pogodbi piše, da mora dostaviti letno poročilo. Kot računovodja lahko pokličete na banko in vprašate zakaj in točno kaj rabijo.
Imela sem stranko, ki je imela preko ene naše banke kredit iz tujine. Zahtevali so letno poročilo zaradi zavarovalnice, ker je bila višina premije zavarovanja kredite odvisna od letnega uspeha družbe.
Lep pozdrav,
MG
Imela sem stranko, ki je imela preko ene naše banke kredit iz tujine. Zahtevali so letno poročilo zaradi zavarovalnice, ker je bila višina premije zavarovanja kredite odvisna od letnega uspeha družbe.
Lep pozdrav,
MG
Jaz moram za eno od bank, pri kateri ima podjetnik limit in kredite (čebelice), pripraviti podrobno členitev podatkov iz izkaza uspeha in bilance stanja, med letom pa pošljejo svoje obrazce. Ker se je tudi moj podjetnik obnašal "odsotno", so jih začeli pošiljati kar meni. Pravijo, da to potrebujejo za spremljanje poslovanja, predvsem zato, ker ima podjetnik trr pri dveh bankah. Še najraje imajo, če jim odstopim bruto bilanco, nato pa izberejo nekaj kontov, za katere želijo še kontne kartice. Tu sem malo previdna, ker imava s podjetnikom v pogodbi definirano, da je za eksterno poročanje zadolžen on, zato mu vse, kar banka zahteva, pošiljem domov, da žigosa in podpiše ter jim pošlje po pošti.