Plačilo prispevkov za leto 1993-1994?
Moderator: Mirko Zbačnik
Plačilo prispevkov za leto 1993-1994?
Problem je naslednji:
Podjetje ni izplačalo plače za obdobje 3.1993 do 10.1995. Sedaj je pripravljeno to porevnati. Bili smo na ZPIZ-u pa ne vedo še sami kako pa kaj, bili smo na DURS pa je ga.povedala, da je najbolj enostavno izplačati plače po sedaj veljavni zakonodaji ter od tega odvesti vse obveznosti do držav. Ta varianta mi je še najbolj logična. G. na ZPIZ-u pa pravi,da je potrebno obračunati od takratne plače, ki je bila 25.000,00 SIT bruto, karneki!?
Ali se komu sanja? Namreč to plačilo se pomembno zaradi same pokojnine!
LP NINA, hvala vsem za odgovore
Podjetje ni izplačalo plače za obdobje 3.1993 do 10.1995. Sedaj je pripravljeno to porevnati. Bili smo na ZPIZ-u pa ne vedo še sami kako pa kaj, bili smo na DURS pa je ga.povedala, da je najbolj enostavno izplačati plače po sedaj veljavni zakonodaji ter od tega odvesti vse obveznosti do držav. Ta varianta mi je še najbolj logična. G. na ZPIZ-u pa pravi,da je potrebno obračunati od takratne plače, ki je bila 25.000,00 SIT bruto, karneki!?
Ali se komu sanja? Namreč to plačilo se pomembno zaradi same pokojnine!
LP NINA, hvala vsem za odgovore
mi smo imeli podoben primer, sicer ne za toliko nazaj, vendar bruto osnova je bila po takrat veljavni zakonodaji, prispevki in dohodnina pa po veljavni zakonodaji na dan izplačila. S tem da smo poslali na ZPIZ tudi popravke, na Durs pa obrazložitev in vse kumulativne obrazce za nazaj, za vsak mesec posebej papirja za en fascikel.
LP
LP
Torej, če prav razumem je potrebno obračunati po sedaj veljavnih prispevkih od osnove (min.plače), ki je veljala za tista leta? Kaj pa, če se obračuna po sedanji min.plači pa se v obračunu navede za katero obdobje gre ali mislite da bi bilo to narobr, ker res ne vem kakšne so bile takrat osnove, verjetno NPO???!!
NINA, hvala lepa
NINA, hvala lepa
odvisno kaj vam je pripravljeno priznati podjetje kot bruto, če vam prizna sedanjo minimalno plačo še toliko bolje za delavce, ki plače niso prejeli v tistem obdobju. Niste pa napisali ali je to doseženo s tožbo ali ste se sami dogovorili z delodajalcem. Ker če je to doseženo s tožbo, potem je tako ali tako v sodno določen dolg delodajalca do delavca.
LP
LP
Direktor podjetja si v tem času ni izplačal plače. Sedaj to želi narediti in sem že dobila inforamcijo na DURS-u, tako da najlepša hvala za vso pomoč. Je tako, da se obračunajo plače po sedaj veljavni zakonodaji in NPO (za direktorja). Zraven se napiše, da je to obračun za prejšnja leta...
Njelpša hvala in LP NINA
Njelpša hvala in LP NINA