Prijava nepravilnosti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
romanticus
Novinec
Novinec

Prijava nepravilnosti

Odgovor Napisal/-a romanticus »

Spoštovani!
Znašel sem se v čudnem položaju! Delam v organizaciji, ki se ukvarja s prehrano. Organizacija za to delo nima nobenih dovoljenj. Sam sem pred časom na to opozoril svojega delodajalca, a mi je zabrusil, da nas inšpekcija tako ali tako ne more dobiti. Delodajalec je odgovorna oseba, jaz sem le pooblaščena oseba. Zanima me vaše mnenje kaj bi vi storili na mojem mestu? Bi delodajalca prijavili? Bojim se, da bom ob tem, ko nas bodo inšpektorji sami našli, odgovarjal tudi jaz, čeprav sem le pooblaščen za delo, ker sem vedel za nepravilnosti. Vem, da s tem tvegam odpustitev.
Hvala za vsako pomoč.
taglavni
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a taglavni »

Iz zadeve lahko pride do zelo velikih problemov, ki bodo posledično udarile vas in direktorja (on je tudi prvi odgovorni).
Na jedilnik se vam lahko prikrade kakšna zastrupitev s hrano, po črnem scenariju še zastrupitev s tragičnim izidom pa se bostne znašli v položaju kot ga ima "LIPA".

Na koncu se morate zavedati, da s svojim početjem ogrožate zdravje in življenja svojih strank.

Inšpekcija na koncu vedno pride (dovolj je, da kakšna stranka ni dobila pričakovanega in vas prijavi). To, da vas inšpekcija ne more dobiti lahko izjavi samo "kreten" ne pa normalen delodajalec.

Lep pozdrav,

Damijan
romanticus
Novinec
Novinec

Prijava nepravilnosti

Odgovor Napisal/-a romanticus »

Hvala za odgovor in vzpodbude. Ja vsega tega se jaz še predobro zavedam. Ne vem točno kje, a nekje sem prebral, da sem tudi samo kot pooblaščena oseba kazensko odgovoren. Sploh pa če vem za nepravilnosti.
Malo me sicer skrbi, da bom zaradi tega ostal na cesti, a če nas dobi inšpekcija, itak prepovedo delovanje.
l.p
Odgovori