plača februar-s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Lepo prosim, če mi kdo odgovori, ker se prvič srečujem s plačo zaposlenega pri s.p.. Preverila bi pa tudi, ali se plača dohodnino na isti račun kot pri d.o.o. : 01100-8441224825 19 davč.št.-05983?

Hvala in lep pozdrav
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

A nihče ne obračunava 1% prispevka za izobraževanje pri zaposlenih pri s.p.? Kam pa nakazujete dohodnino? Meni se to ne zdi težko vprašanje za tiste, ki to počnejo vsak mesec, zato vas prosim, če je kdo tako prijazen, da mi odgovori.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Ne vem v katerem predpisu je to določeno, obračunava se na bruto (samo delodajalec). Akontacija dohodnine se nakaže na isti račun kot drugi prispevki. Če ste na DURS-u dobili podatke kam nakazujete prispevke, so vam morali povedati tri različne sklice. En za ZPIZ (iz in na bruto), en za ZZZS (iz in na bruto), ter trejti za ostale prispevke, kamor spada tudi akontacija dohodnine.
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Katrijn, hvala. Le to mi še povejte, ali 1% spada med ostale prispevke?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Prispevki od s.p.-jev gredo na zbirne račune na občinah, tako da vam mora vs TRR in sklice dati davčna referentka na upravni enoti. Sicer so to res isti prispevki kot za d.o.o., le da so združeni. Tako je manj dela :spomezik: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Katrijn, našla sem podlago za 1% prispevka v 33.členu Kolektivne pogodbe med delavci in zasebnimi delodajalci. Torej, če s.p. izplačuje plače po drugi panožni kolektivni pogodbi, mu pa ni potrebno plačevati tega prispevka za izobraževanje. Ali je tako prav?
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Ne ne more, saj je to dolžnost zasebnika napram državi. Če mi ne verjamete povprašajte vašo referentko (ki jo morate tako ali tako vprašati za račune in sklice).
Odgovori