663 ali 633?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pr
Začetnik
Začetnik

663 ali 633?

Odgovor Napisal/-a pr »

Pozdravljeni!
Posredujem vprašanje prijateljice:

Smo trgovsko podjetje, ki se ukvarja s prodajo trgovskega blaga in proizvodnjo mesnih izdelkov.
Nabavljeno meso (goveje in svinjske polovice) vodimo na kontu 3000. Potem naredimo razsek le tega po normativih in ga prenesemo preko zalog materiala (3100) in stroškov (4000-4900) v nedokončano proizvodnjo (6001), nadalje pa na proizvode v lastno prodajalno (na kto 66310), kjub temu, da naj bi se vodili na kto 633.
Pri nadaljni predelavi mesa (ostanek-višek v prodajalni meso predelamo v nov izdelek;hrenovke, klobase...), dodamo aditive in potrebno trgovsko blago, ki ga vodimo na kto 6631 in končni izdelek vodimo na kto 66310 (lastni proizvod v prodajalni).
Ali je to dovoljeno?
Prosim tudi za mnenje Matjaža K.

Hvala in lep pozdrav!

Metka
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Gre le za razliko, ali so to proizvodi v lastni prodjalni, ali to smatrate kot blago v prodajalni. Tu vidim jaz razliko. Jaz bi naše proizvode vodil kar pod 633, razen, če vodite trgovino kot posebno enoto, katera bi "nabavljala" vaše proizvode, bi dal na blago 663.

Prosim, še kakšno mnenje, jaz pač le razmišljam........ , gre za vaše lastne proizvode.

:idea: :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori