Hvala za odgovor in lp.
ODPOVED POGODBE ZA NEDOLOČEN ČAS MED PORODNIŠKO
Moderator: Mirko Zbačnik
ODPOVED POGODBE ZA NEDOLOČEN ČAS MED PORODNIŠKO
29.5. se mi izteče porodniška, vendar so me obvestili da se gostinski lokal kjer delam v kratkem zapre zaradi izgube. Kaj lahko v tem primeru storim in ali mi pripada kakšna odpravnina če mi pogodbo odpovejo pred 29.5. oz. ali me sploh lahko odpustijo? Zaposlena sem pa že več kot eno leto v tem podjetju.
Hvala za odgovor in lp.
:

Hvala za odgovor in lp.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
V vašem primeru vas lahko odpustijo, ker lokala ni več. Odpustitev je načeloma možna takoj po izteku porodniške. odpravnina pa vam pripada, ker za izgubo dela niste krivi sami.
Žal se tudi to dogaja, nič ni stalno, kot je bilo nekoč. Krut trg vsega gre svojo pot. Delodjalec vas mora obvestit, za podrobnejše spremljanje poteka odpovedi, pa kar pokličite delovnega inšpektorja, ker zato jih imamo.
Žal se tudi to dogaja, nič ni stalno, kot je bilo nekoč. Krut trg vsega gre svojo pot. Delodjalec vas mora obvestit, za podrobnejše spremljanje poteka odpovedi, pa kar pokličite delovnega inšpektorja, ker zato jih imamo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Odpoved pogodbe o zaposlitvi v varovanem obdobju ( v času nosečnosti, ko delavka doji otroka, v času izrabe starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela) je dopustna le v dveh primerih:
razlogi za izredno odpoved
prenehanje delodajalca
V obeh primerih mora predhodno dati soglasje inšpektor za delo.
Zato brez odlašanja k inšpektorju za delo.
Lp
razlogi za izredno odpoved
prenehanje delodajalca
V obeh primerih mora predhodno dati soglasje inšpektor za delo.
Zato brez odlašanja k inšpektorju za delo.
Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson
vocis
Lyndon B. Johnson
vocis