Imam s.p. in sklenjeno pogodbo o delu. Vsak dan se vozim v drug kraj, pa me zanima, kakšna višina potnih stroškov mi je priznana
(kilometrina? prevoz na delo?)
potni stroški, kilometrina
Moderator: Mirko Zbačnik
s.p.-jevcem strošek v povezavi s plačo, ki je dejansko njihov dobiček, predstavljajo le prispevki za socialno varnost podjetnika. Če ste šele začeli s samostojno dejavnost, se vam v letošnjem letu prispevki obračunavajo v višini 60% povprečne plače, kar v tem mesecu znaša 174.303,00 sit bto.Prispevki tako znašajo 66.583,70 sit.
Kar pa se prevoza "na delo" tiče, je pomembna narava dela, ki ga opravljate. Polovična višina kilometrine (31 sit/km) se smatra kot prevoz na delo, Kilometrina 62 sit/km se pa uporablja zgolj za obračun kilometrin za službena potovanja.
Ne razumem sicer vaše trditve, da imate s.p. in sklenjeno pogodbo o delu.
V primeru, da imate sklenjeno pogodbo o delo z drugim delodajalcem in s.p. registriran samo kot dopolnilno dejavnost, zgoraj navedeni stroški vsekakor odpadejo tako kot stroški, kot tudi možen davčno priznani odhodek vašega s.p.-ja... Upam, da sem vam vsaj malo pomagala.
LP
Kar pa se prevoza "na delo" tiče, je pomembna narava dela, ki ga opravljate. Polovična višina kilometrine (31 sit/km) se smatra kot prevoz na delo, Kilometrina 62 sit/km se pa uporablja zgolj za obračun kilometrin za službena potovanja.
Ne razumem sicer vaše trditve, da imate s.p. in sklenjeno pogodbo o delu.
V primeru, da imate sklenjeno pogodbo o delo z drugim delodajalcem in s.p. registriran samo kot dopolnilno dejavnost, zgoraj navedeni stroški vsekakor odpadejo tako kot stroški, kot tudi možen davčno priznani odhodek vašega s.p.-ja... Upam, da sem vam vsaj malo pomagala.
LP