Knjizenje prisilne poravnave

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
FrenkR
Začetnik
Začetnik

Knjizenje prisilne poravnave

Odgovor Napisal/-a FrenkR »

V letu 2005 je ena izmed nasih strank izvrsila prisilno poravnavo. Zaradi odsotnosoti nismo vlozili zahteve za poravnavo (cca. 250.000SIT), nakar od stranke tudi nismo dobili nobenega pojasnila. Parkrat sem poskusal kontaktirati stacajnega upravitelja, vednar je bil vseskozi na dopustu oz. ni bil dosegljiv. Kako lahko sedaj to knjizimo v glavni knjigi, da se stanje pozapre? (Za denar itak vem da ga ne bomo dobili.)
LP
Frenk
cvetka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a cvetka »

Če niste podali zahtevka v postopku prisilne poravnave, je po moje to davčno nepriznani odhodek. Počakajte še kakšno mnenje. lp
FrenkR
Začetnik
Začetnik

Kako pa zaprem to terjatev v primeru davcno nepriznanega odhodka (kateri konti)?

Je pa smesno da te najprej "nategne" kupec, na koncu pa se drzava...
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Knjižite na 721-Prevrednotovalni poslovni odhodki obratnih sredstev in zaprete konto 120 - kupci.
Žal to res niso davčno priznani odhodki, ker niste naredili vse, da bi izterjali svojo terjatev - ni bilo prijave v stečajno maso. Tudi nam se je lani zgodilo podobno, v računovodstvu niso niti z besedo omenili, da bodo šli v stečaj, čeprav sem jih večkrat kontaktirala :evil:
Zoris
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Zoris »

Slučajno iščem vse v zvezi s prisilno poravnavo in stečajem, pa sem našla to temo.

V kolikor je bila prisilna poravnava pravnomočna (prisilna poravnava se ni nadaljevala v stečaj), morate biti poplačani na enak način kot ostali upniki, ki so prijavili svojo terjatev v prisilno poravnavo.

Zato se na sodišču pozanimajte in zaprosite fotokopijo pravnomočnega sklepa prisilne poravnave, da boste imeli pravno osnovo za izterjavo in knjiženje.

Lp
FrenkR
Začetnik
Začetnik

Hvala lepa. Bo pomagalo.
LP
Frenk
Odgovori