Letna poročila s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

AlesKo
Nov član
Nov član

Letna poročila s.p.

Odgovor Napisal/-a AlesKo »

Zanima me kaj vse mora s.p. predložiti Ajpes in DURS do konca marca. Če prav razumem moram Ajpes poslat Bilanco stanja in Izkaz poslovnega izida, DURS pa obračun davka. Je to vse? Moram Bilanco stanja in izkaz poslovnega izida poslati tudi DURS ali je dovolj če ju dobi samo Ajpes?
cvetka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a cvetka »

Na zadnji strani obrazca davčni obračun akontacije dohodnine...(napoved za s.p.) označite kvadratek pri izjavi in vam na durs ni potrebno pošiljati bilance stanja in izkaza poslovnega izida. lp
lojze
Nov član
Nov član

Priloge

Odgovor Napisal/-a lojze »

Prejšnja leta smo oddajali vse priloge, ki so bile v kompletu obrazcev. Ali sedaj oddajamo samo tiste ki so izpolnjene? Jaz imam izpolnjeno samo Priloga 1(Obračun) in 3 in 4 in mislim samo to oddati, kar sem tudi označil na zadnji strani Obračuna.
cvetka
Računovodja
Računovodja

oddate samo tiste priloge, katere imate izpolnjene, praznih ni potrebno oddajati tako kot v prejšnjih letih. lp.
lojze
Nov član
Nov član

Hvala za hiter odgovor, se je tudi meni zdelo da je tako prav, da ne nosimo kup praznih listov. LP vsem, ki se še matrate.
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Kaj pa račune za nabavo osnovnih sredstev, pri katerih se uveljavlja investicijska olajšava - nekateri so jih v preteklih letih vedno prilagali, kaj pa letos?
Anela
mj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mj »

letos ni treba oddati nobenih popisnih listov, npr. Am, OS,... tako kot ste rekli, praznih listov se ne odda - se smatra kot da so 0. Na davčni bilanci pa date križec le za tiste priloge ki so polne in jih oddajate.
AlesKo
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a AlesKo »

Kako točno se imenuje obrazec za obračun davka za s.p.?
cvetka
Računovodja
Računovodja

Komplet obrazcev za davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti za obdobje od....do.....
lojze
Nov član
Nov član

Zelo uporaben je obrazec v excelu objavljen na Računovodja.com, saj ga lahko natisneš in oddaš na davkariji, pa kar precej makrov je že notri, ki poenostavijo vpise.
d.o.o.
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a d.o.o. »

Ali pa pojdite na tole stran

http://www.pointer-it.si/index.php?opti ... &Itemid=35

na programski opremi najdete obrazec :wink: [/url]
lojze
Nov član
Nov član

Sem pogledal tudi ta obrazec na POINT.ER IT vendar nima vseh prilog, bilanca št. 3 i št. 4 poslovni izid manjkata, je vseeno bolje, da jih oddate zraven obračuna, čeprav so šli isti podatki tudi na Ajpes.
Odgovori