enostavno knjigovodstvo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
romč
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

enostavno knjigovodstvo

Odgovor Napisal/-a romč »

Prvič bom vodila knjige s.p. popoldancu po enostavnem knjigovodstvu. Prejšnja računovodkinja mi je rekla zaradi majhnega poslovanja naj vodim po enostavnem knjigovodstvu. Imam pa že izkušnje iz vodenja po dvostavnem knjigovodstvu.

Kaj mi svetujete ali naj si nabavim program za enostavno knjigovodstvo, ali naj kupim kar knjigo prihodkov in odhodkov, ali naj si naredim kar sama tabelo v excelu za vodenje?

Kaj mislite oz. kako ste se vi lotili tega?

Hvala vsem za svetovanje. :lol:
mj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mj »

Jaz bi mu vodila po dvostavnem knjigovodstvu. Dvostavno je še bolj prav in nima smisla kupovati program za enostavno knjigovodstvo.
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Se strinjam z mj.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Za aenostavno knjigovodstvo nima smisla kupovati programa. Sicer imajo programi na izbiro obe opciji. sicer pa način ni važen, važna je le vsebina. če veste, katere knjige voditi, jih lahko tudi v excelu, ali pa kupita knjigo. A če hočete voditi tudi dobavitelje in kupce, je pa smiselen program. Tudi za enostavno knjigovodsto je dobro voditi analitike(saldakonte), tako da veste, kaj je in kaj ni še plačano.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori