Davčno priznano?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Davčno priznano?

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

1.) Ali so kazni, ki jih zaračuna naročnik izvajalcu za nepravočasno ali nepravilno delo davčno priznani?

2.) Ali so stroški, ki so nastali zaradi zamude del (po "zaslugi" izvajalca) tudi davčno nepriznani?

Firma je izvajala delo na nekem objektu, a ker dela ni končala, je skladno s pogodbo to delo opravil neki drug izvajalec, ki je nato zaračunal delo.

Hvala za odgovore!
:szardi:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a fendi »

Dobro jutro!

1.) Davčno nepriznane so le kazni, ki jih izreče "pristojni organ".

2.) Tudi ti stroški so davčno priznani, saj omenjate skladnost s pogodbo. Po mojih izkušnjah so celo precej običajni.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Hvala, iz izkušen vem, da to res drži. Še posebej so na udaru podizvajalci večjih podjetji. Slednja vačsih, da prihranijo pri stroških udarijo kar povprek. Do sedaj sem jih upošteval. jih bom pa še naprej!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Tudi mi smo v lanskem letu vsaj dvakrat plačali kazen, ker smo zamujali z deli, pa še kaj. Te stroške bom upoštevala kot davčno priznane, že tako je preveč tistih ki jih je potrebno izločiti :)
Odgovori