Še kdo dela in ve: izpolnjujem Podatke iz izkaza bilančnega dobička/izgube, pa mi nekaj nii jasno: v letu 2005 smo imeli izplačilo prenesenega dobička (iz različnih let), pa nikjer v tem obrazcu ne najdem, kje naj to prikažem. Da ne bi nikjer, se mi pa tudi ne zdi prav.Pa tudi če ne bi bilo tega izplačila, bi bil znesek v AOP 196 večji, in že tudi v AOP 182 je zaradi navedenega izplačila manjši, kot bi bil, če izplačila ne bi bilo.
Kdaj se potem navaja podatke pod AOP 185 in AOP 190, oz.kdaj se rezerve iz dobička zmanjšajo ali povečajo?
Še kdo dela- NUJNO!!!
Moderator: Mirko Zbačnik
Ja,saj tako mi pride :AOP 182 in AOP 195 manjša za 1 mio, kot bi bila ta dva AOP ,če ne bi bilo izplačila(v primeru, da je bilo bruto izplačilo 1 mio).
Ko sem shranila vnesene podatke in dala "preveri" ,napiše ,da je vse ok.
Ampak meni ne štima z logiko...
Včasih je najbrž bolje ne preveč premišljebati.
Ko sem shranila vnesene podatke in dala "preveri" ,napiše ,da je vse ok.
Ampak meni ne štima z logiko...
Včasih je najbrž bolje ne preveč premišljebati.
Ko sem pred mnogo leti opravljala pripravništvo v eni firmi, sem se kar precej pogovarjala z njihovim računovodjem. Rekel mi je nekaj, kar si bom za vedno zapomnila, in sicer: "Ena najbolj nelogičnih del, ki jih človek lahko opravlja je računovodstvo". Takrat se mi to ni zdel pomemben stavek, vendar z leti dela v računovodstvu in z vsemi spremembami, ki se dogajajo vedno pogosteje, ugotavljam, da je imel tisti "stric" kar prav.
Uni, to je odgovor na vaš zadnji stavek:"Včasih je najbrž bolje ne preveč premišljevati".
Uni, to je odgovor na vaš zadnji stavek:"Včasih je najbrž bolje ne preveč premišljevati".
Lep dan!