PLAČE PO NOVEM

Evida
Računovodja
Računovodja

PLAČE PO NOVEM

Odgovor Napisal/-a Evida »

Odpiram novo debato za javni sektor :angel: . Če se kdo že kaj poglablja v novo plačilno listo za vodstvene delavce. :snakeman: Dobila sem informacijo, da bo morala biti nova plačilna lista s 1.3. že v novi obliki (Ur.list 122/05) z vsemi šiframi izplačil (A-redno delo,B-nadomestila,C,....).Na AJPES naj bi pošiljali kopijo plačilne liste... :toimonster:
Pa sem mislila, da bo z oddajo zaključnega računa konec stresa. :sjezik:
Oglaste se kaj, saj nas je menda ko listja in trave.
Evida
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

A bo res računovodja (po novem - evidentičar) pristal v 14 plačilnem razredu? ( 173.253 Bruto) :sbolan:
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a kvrcko »

Ta je pa malo huda. Pri nas ima še hišnik višjo plačo. Nekaj me zanima, v kateri plačni razred ste uvrščeni na podlagi prevedbe, ki smo jo delali predlani /vsaj zdi se mi, da je bilo to predlani/.

No, sedaj pa bomo verjetno tudi mi iz javnega sektorja več na liniji, saj je področje plač javnih uslužbencev kar velik zalogaj glede na sedanji način obračunavanja plač.
Tina
osnovnasola
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a osnovnasola »

Res je . Nova plačilna lista za direktorje zavodov velja s 1.3.. Poskusno sem jo že naredila in mi ni delala težav, seveda pa je najbolj odvisno od programa na katerem se dela plače.

Nismo še bili obveščeni v kateri razred spada računovodja po prevedbi, upam, da mi bo ostala enaka plača kot do sedaj.
Mi pa ni jasno kako ima lahko hišnik tako plačo, ko je moja.Zanimivo.

Lp
Evida
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Evida »

Bravo osnovnasola. Res morate biti navdušeni nad programerjem, ki vam posodablja program saj večina še nima narejenih sprememb :ploska: . Zanima me, ali izplačujete pri plači tudi kilometrino nad Uredbo in pod katero šifro ste jo uvrstili? :?: Jaz najdem samo kilometrino ki je kot prevoz na delo.
Evida
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

J901 :svprasaj:
osnovnasola
Začetnik
Začetnik

Tudi mi smo sespraševali kam vpisati kilometrino nad uredbo, odgovor je bil : zaenkrat pod I021, kilometrino do uredbe izplačati na TRR. :shock: , dnevnice nad uredbo so na I080, do uredbe na TRR.

Lp
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Prevedbo smo delali sami in že tam je bilo razvidno v kateri razred spada računovodja. Ni pa nujno, da bomo v istem plačilnem razredu ostali tudi potem, ko bo šlo zares. Lahko bomo celo v višjem. Nižje plače ne bi smeli imeti. Vsaj tako trdijo na Direktoratu za javni sektor.

Lp
Tina
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Sliši se, da nas bodo ravno zato degradirali iz računovodje v evidentičarja, da nam bodo lahko dali nižje plače, ker po mnjenju ministrstva (vsaj šolskega), tako vse oni naredijo namesto nas, izdajo vsa pojasnila in navodila za delo - mi samo vnašamo podatke :idea: :ssirok: Da bi jih strela z vedrega neba tresnila! :smodrica: :sjezen:
osnovnasola
Začetnik
Začetnik

Pa naj delajo še bilance in vse ostalo kar je potrebno, naj sledijo vsem zakonom, ki se menjajo od danes do jutri, da dobiš živčni zlom, ker niti programerji ne morejo tako hitro usklajevati programe kot vlada menja zakone. :kladivo:

Lp
vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a vikak »

kvrcko,

zakaj si pa trikrat en in isti mail poslal??
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Ko sem kliknila pošlji je pokazalo, da je nekaj narobe. Zato sem poskusila še 1x in nato še 1x. Nič ni kazalo, da je sploh poslalo, v resnici pa je potem kar 3x.

Kaj hočemo, se zgodijo tudi take neumnosti.

Kako kaj napredujete z plačami za ravnatelje in ravnateljice?

Lep pozdrav,
Tina
Odgovori