Prosim nujno!
Koliko °% je priznana olajšava za opredmetena osnovna sredstva in ali je porebno priložiti tudi račune k dacčnemu obrazcu.
In še nekaj ali je treba k davčnemu obračunu priložiti vse obrazce alisamo tiste, ki jih označiš pod prilogo.
Hvala , hvala, hvala
mmmm
olajšava za opremo-davek od dobička s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
racunalnik
- Računovodja

Olajšave-d.o.o.
Vpisala sem olajšave 20% (priloga 6) in 20% dodatne olajšave (priloga 7)!
Prosim, če mi lahko kdo pove, če je prav!
Hvala
p.s.: Na prilogi sicer piše 10 %
investiranega zneska-kako pa je, če vpišeš 20 % olajšavo?
Prosim, če mi lahko kdo pove, če je prav!
Hvala
p.s.: Na prilogi sicer piše 10 %
Pri s.p. ni oljašava 20+20, ampak v prehodnem obdobju leto 2005 30 %, za leto 2006 pa že samo 20%.
Olajšava 20+20 velja samo za d.o.o. in v kolikor se izkoristi celotna olajšava v letu 2005 ni potrebno prilagati navedenih prilog. Vendar ta olajšava 20+20 % ne velja za vsa pridobljena osnovna sredstva.
Priloga 6 se doda le,če se koristi 10% olajšava, ki se lahko prenaša v naslednja leta (5 davčnih obdobij). Priloga 7 pa je namenjena za dodatno olajšavo za vložena sredstva za raziskavo in razvoj, za kar pa naj bi podjetja imela izdelane posebne programe oz.razvojne projekte.
Olajšava 20+20 velja samo za d.o.o. in v kolikor se izkoristi celotna olajšava v letu 2005 ni potrebno prilagati navedenih prilog. Vendar ta olajšava 20+20 % ne velja za vsa pridobljena osnovna sredstva.
Priloga 6 se doda le,če se koristi 10% olajšava, ki se lahko prenaša v naslednja leta (5 davčnih obdobij). Priloga 7 pa je namenjena za dodatno olajšavo za vložena sredstva za raziskavo in razvoj, za kar pa naj bi podjetja imela izdelane posebne programe oz.razvojne projekte.
-
racunalnik
- Računovodja