Davek od regresa
Moderator: Mirko Zbačnik
Davek od regresa
Najprej en lep pozdrav vsem,
doma imamo s.p. in še zdej nisem nikjer našel koliko je davek od regresa za zaposlene. Mi lahko kdo pomaga?
Hvala lepa in lep dan še naprej
doma imamo s.p. in še zdej nisem nikjer našel koliko je davek od regresa za zaposlene. Mi lahko kdo pomaga?
Hvala lepa in lep dan še naprej
Najbolj pravi je tolikšen kot ga plačujejo delavci pri plači (v %).
To pomeni, da imajo bruto regres isti, neto pa različen, odvisen je od % davka. Nekateri delodajalci pa obračunajo najmanjšo stopnjo 17%,
samo potem delavec doplača dohodnino ob napovedi, če je imel premalo
plačane dohodnine med letom.
LP
To pomeni, da imajo bruto regres isti, neto pa različen, odvisen je od % davka. Nekateri delodajalci pa obračunajo najmanjšo stopnjo 17%,
samo potem delavec doplača dohodnino ob napovedi, če je imel premalo
plačane dohodnine med letom.
LP
Minimalen regres za zaposlene pri s.p. je za april bruto 158.122,80 - 17% davka = 131.241,90 neto oz.izplačilo.
Maksimalen regres za zaposlene je za april bruto 178.326,40 - 17% davka = 148.010,90 neto oz.izplačilo.
Vsak mesec se višina regresa spreminja, zato spremljajte obvestila - minimalen je objavljen v Obrtniku, maksimalen pa tudi nekje na strani www.racunovodja.com.
Maksimalen regres za zaposlene je za april bruto 178.326,40 - 17% davka = 148.010,90 neto oz.izplačilo.
Vsak mesec se višina regresa spreminja, zato spremljajte obvestila - minimalen je objavljen v Obrtniku, maksimalen pa tudi nekje na strani www.racunovodja.com.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz menim, da bi se regres moral obračunavati po naslednjem pravilu: Po kolektivni pogodbi med delavci in zasebnimi delodajalci pripada delavcu regres za letni dopust najmanj v višini 60% povprečne bruto plače v RS, oz. največ 70 % povprečne plače v RS.
Glede na mesec izplačila (povprečno plačo) lahko prihaja do manjših razlik.
LP, Jam
Glede na mesec izplačila (povprečno plačo) lahko prihaja do manjših razlik.
LP, Jam