PORODNIŠKA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MADE
Začetnik
Začetnik

PORODNIŠKA

Odgovor Napisal/-a MADE »

Naši zaposleni sem obračunala za cel mesec bolniške, čeprav je s 16.02. že pričrla s porodniško. Kako naj zdaj to popravim? KAko naj naredim poračun, če ji meseca marca ne bom več obračunala plače oz. bolniške?
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Poskusite se dogovoriti, da vam preveč plačan znesek vrne. Naredite še en obračun kjer bodo ure in znesek v minus ( upam, da vam vaš program to omogoča )

Če se z delavko tega ne boste mogli dogovoriti počakajte, da pride iz porodniške in poračun naredite pri prvi plači.

Lp,

MG
mj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mj »

verjetno ne bo hotela vrniti. jaz bi naredila naslednji mesec poračun v minus, naj ostane na terjatvah. Če boste čakali celo leto ji ure ne bodo šle skupaj pri M4. za ta mesec bo namreč imela porodniško in bolniško.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

mj. Imate prav ! naredite poračun in pustite na terjatvah. Znesek pa si lahko pokompenzirate z regresom, ki ji ga boste izplačali letos.

Lep pozdrav.

MG
MADE
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a MADE »

Sej mi je že vrnila razliko, je bla tolk fer, ampak mene moti to, da če bom nardila poračun v marcu ji bom dala izpisek za doohdnino konec leta in bo znesek marca v minus, pa mi je malo čudno.
vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vikak »

Draga Made,

Če se izkaže, da je nekdo nekaj neupravičeno dobil, moraš zahtevati nazaj (pisno, da imaš dokazilo). Pa ne gre pri tem samo za knjiženje. OK, vrnila je neto znesek, sedaj pa te čaka še luštni del. V excelovem fajlu si lepo zračunaj njeno plačo, z vsemi zneski, ločenimi prispevki na plačo in od plače in sicer na dva načina; prvi naj bo napačni, drugi pa pravi. Potem pa moraš dobiti tudi razliko preplačila prispevkov in davkov nazaj od DURS-a. Sestavi zahtevek za vračilo, vanj prilepi excelovo preglednico in lepo pošlji referentki na DURS. Vrnejo v 30 dneh z odločbo!
Potem moraš pa v programu (ti ali pa programer) popraviti pri tej dotični osebi na prave zneske!! Paziti boš morala tudi pri M4/M8, da bo število ur res tisto pravo, dejansko.

Vzemi kot za zabavo, bo lažje! :sneodobren:
Odgovori