Prostovoljna vključitev za namene DDV!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Gitara
Računovodja
Računovodja

Prostovoljna vključitev za namene DDV!

Odgovor Napisal/-a Gitara »

Prostovoljno bi se vključila(sem s.p.) za davčnega zavezanca, ker predvidevam, da bom v letu 2006 presegla 5 milj. Sedaj izpolnjujem zahtevek za izdajo ident.št.za DDV.
Ali moram pod zap.št.15 vpisati vrednost doseženega blaga in storitev v preteklih 12 mesecih obdobje leta 2005 ali marec 2005 do marec 2006?
Ali se izpolnjujejo vse rubrike (16., 16a in 17)?
Se pravi , da označim še zap.št.18?
Če se prostovoljno vključim ali to pomeni isto kot če bi se vključila obvezno iz česar sledi, da se lahko izključim kadar hočem , seveda, če ne presegam 5 milj. ? :sbolan:
Upam, da sem razumljivo razložila vprašanje.
LP
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Pod zap.št.15 se vpiše promet marec 05 - marec 06.
Rubrika 16 in 16a se izpolni.
Rubrika 17 je katasterski dohodek in se vpisuje samo, če se je le-ta spremenil. Torej samo za kmete.
Na naši davčni izpostavi ne sprejmejo več prijave, kjer piše: prostovoljna vključitev po 45. čl. Moramo izpolniti zgoraj navedene podatke in priložiti dokument (naročilo, pogodbo), s katerim dokazujemo, da bomo v prihodnjih 12 mes. presegli 5 mio. Torej v takem primeru ne velja 5-letna obvezna vključenost v sistem DDV. Pa ne vem, zakaj tako delajo, nisem vprašala. Itak sem prijavljala samo take, ki so v enem letu potem dosegli 5 mio.
Odgovori