enostavno knjigovodstvo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
romč
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

enostavno knjigovodstvo

Odgovor Napisal/-a romč »

Pozdravljeni!

Začela bom z vodenjem s.p. popoldancu in bom verjetno za začetek kar kupila v knjigarni knjigo prihodkov in odhodkov.

Kako pa naj ostalo vodim? Ali naj si naredim tabelo v excelu (pretoki denarnih sredstev, osnovna sredstva)?

Zanima me še kam naj knjižim tiste postavke na bančnih izpiskih, ki so bile plačane letos, račun pa je bil izstavljen lansko leto. :roll:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz sicer prisegam na dvostavno, pa če je še tako malo, mislim pa, da je tudi knjiga ostalih terjatev in obveznosti še vedno aktualna (poleg KPO, pretokov in registra OS).

Z letošnjimi plačili lanskoletnih računov pokrivate obveznosti, ki so ob koncu lanskega leta ostale odprte.
Jaz bi vse terjatve in obveznosti, ki so ob koncu preteklega leta ostale odprte, vpisala v evidence (v knjigo terjatev in obveznosti) kot začetno stanje in šele potem vnašala podatke tekočega leta.
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Pozdravljeni!

Najlažje vam bo, če mu boste vodili po dvostavnem knjigovodstvu in lepo naredili otvoritveno bilanco in s tem odprte postavke na dan 1.1.2006. Za kakršno koli obliko, naj bo s.p., samostojni kult. delavec...je nabolj pregledno dvostavno knjiženje. S tem si zelo poenostavite zadeve in vsi podatki so pregledni v vsakem časovnem obdobju. Ne glede, če je "popoldanec" ali če ima malo prometa letno.

Veliko uspeha.
:roll:
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

s.p. si je v 2005 vodil enostavno knjigovodstvo ročno, sam. Konec leta je poslal na davčno, da bo v 2006 tudi vodil knjige sam, enostavno knjigovodstvo. Sedaj si je premislil. Ker v letu 2006 ni še napisal nič, bi mu jaz raje vodila dvostavno knjigovodstvo. Kdo ve, ali lahko ali je potrebno na davčno kaj obvestit?
DECO
Odgovori