Stvar je taka! Sem s.p., imam dejavnost menz H 55.510 in po tej klasifikaciji spadam v GZS. Plačeval sem pa celo leto obema zbornicama!
A mi lahko kdo razloži kako je do tega prišlo.
Pred dnevi sem dobil iz GZS račun za 9000 za 3 mesece in v tem računu piše da sem včlanjen v območno zbornico Kranj - pazi ne obrtno, potem sem član Združenja za turizem in gostinstvo in pa Združenja podjetnikov.
NIkjer pa ni omenjene OZS!
Pred kratkim sem dobil tudi obvestilo iz Davčne v katerem piše da sem v letu 2005 plačal za OZS 93000 SIT - cca.7750 na mesec in pa 48000 SIT za GZS- 4 jurje na mesec!
Prosim za nasvete...ali je to prav ali ne? Kaj lahko naredim?
Hvala!
Članarina OZS in GZS nateg!!!
Moderator: Mirko Zbačnik
Ali ste obračunavali članarino OZ in OOZ na predpisanem obrazcu in ga oddajali durs-u, skupaj z obračunom prispevkov za socialno varnost? GZS vam za članarino pošilje račun, članarino OZ in OOZ pa ste verjetno obračunavali sami, zato ste tudi plačevali dvojno članarino. Oboji vam tega niso zaračunali, saj ste OZ in OZS obračunavali sami, mar ne?
Jaz bi se obrnila na OZ, OOZ in durs referentko, razložila stanje, če bi bilo potrebno, sestavila še storno obrazce za članarine in se poskusila zmeniti, da preplačilo na kontu članarin prenesejo na kak drug konto.
Nekaj podobnega smo predlani zelo elegantno rešili, ko mi je eden od zasebnikov pozabil omeniti, da je član obeh zbornic, pri vsaki polovico in sem par mesecev napačno obračunala višino članskega prispevka OZ in OOZ.
Jaz bi se obrnila na OZ, OOZ in durs referentko, razložila stanje, če bi bilo potrebno, sestavila še storno obrazce za članarine in se poskusila zmeniti, da preplačilo na kontu članarin prenesejo na kak drug konto.
Nekaj podobnega smo predlani zelo elegantno rešili, ko mi je eden od zasebnikov pozabil omeniti, da je član obeh zbornic, pri vsaki polovico in sem par mesecev napačno obračunala višino članskega prispevka OZ in OOZ.
V bistvu je vse to od očeta ki je pač tak človek da kar se mu da za plačat, plača. Vidi samo delo in delo in nima časa se ukvarjat s temi paraziti. In taki so odlični kandidati za nategovanje obeh zbornic hkrati. Pred kratkim sem jaz vse te posle prevzel in takoj opazil da nekaj ne štima.
V ponedeljek grem takoj v akcijo in začnem reševati zadeve. Najprej bom šel na davčno in jim povedal svoje...si morte mislit...enkrat so celo delali izvršbo ker je oče pozabil plačati članarino in mu hkrati zatrjevali da tako pač je ...tak je zakon. Mislm podn od podna. Pol pa na obe zbornici. Fora je v tem da so nas v OZS vodili pod drugo klasifikacijo - ki spada pod OZS, GZS pa pod ta pravo klasifikacijo...ne vem kako jim je to ratal. Vem kriv je tud oče ker se ni zanimal za te zadeve ker je bil preveč zatopljen v delo. Vseeno menim da bi mogla davčna ki je pobirala prispevke to njega opozoriti!
Bomo vidli kaj se bo dalo narest. Vsekakor bom probal to rešit po mirni poti ampak bo težko.
V ponedeljek grem takoj v akcijo in začnem reševati zadeve. Najprej bom šel na davčno in jim povedal svoje...si morte mislit...enkrat so celo delali izvršbo ker je oče pozabil plačati članarino in mu hkrati zatrjevali da tako pač je ...tak je zakon. Mislm podn od podna. Pol pa na obe zbornici. Fora je v tem da so nas v OZS vodili pod drugo klasifikacijo - ki spada pod OZS, GZS pa pod ta pravo klasifikacijo...ne vem kako jim je to ratal. Vem kriv je tud oče ker se ni zanimal za te zadeve ker je bil preveč zatopljen v delo. Vseeno menim da bi mogla davčna ki je pobirala prispevke to njega opozoriti!
Bomo vidli kaj se bo dalo narest. Vsekakor bom probal to rešit po mirni poti ampak bo težko.