3-mestni kontni plan

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

3-mestni kontni plan

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Jaz pa še nisem zasledila 3-mestnega kontnega plana, novega (2006). Kje bi lahko to našla? Povsod je objavljen samo 2-mestni, kar pa mi ne zadošča. :oops: :shock:
LP :)
Viliam
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Viliam »

Na spodnjem linku, izberete ˝Kontni načrt za gospodarske družbe in zadruge˝.

http://www.si-revizija.si/publikacije/index.shtml
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Razumljivo, ker predpisan je le dvomestni, tromestni, ki ga večinoma uporabljamo, je pa predlog zveze računovodji. :wink:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Objavljen je bil tudi v IKS-u 5/06
srecka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a srecka »

Eno malo bolj "butasto" vprašanje na temo kontnega plana :oops: , a to pomeni, da moraš imeti na vseh kontih, ki jih uporabljaš, samo tro ali dvo mestne številke? Sama mislim, da je nujno potrebno upoštevati kontni načrt v osnovi, lahko pa poljubno na zadnja mesta dodajaš številke.
Če temu ni tako, naj me prosim kdo popravi in "razsvetli". :D

LP Saša, aja in lep vikend vsem :lol:
Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

Analitika je zato, da si stvari, ki jih delamo, tudi razčlenimo. Kadarkoli kaj iščemo, lažje najdemo, če je razčlenjeno.

Tako se ponavadi držimo 3-mestnega kontnega plana, vendar dodajamo še četrto ali celo peto in šesto številko.

Kontni plan je bil objavljen v IKS-u (zadnjem), tako da kar lepo na delo in urediti analitiko.

Da se malo pohvalim: jaz sem jo končala in že kar veselo knjižim na nove konte, ki so, če povem po resnici, kar malo čudni. Bomo potrebovali kar nekaj časa, da se jih navadimo. Se bodo pa začeli kar hitro spet spreminjati. Če ne drugo, z novo davčno stopnjo, za katero še naši taglavni ne vedo, kakšna bo.
Lep dan!
srecka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a srecka »

Ne vem sicer, po kakšnem kontnem načrtu ste imeli nastavljene svoje konte, sama sem ga nastavila po skripti "Dvostavno knjigovodstvo zasebnikov" in ko sem sedaj pregledovala, katere konte bi morala popraviti, sem ugotovila, da so skoraj vsi v tem okvirju in ne bom imela veliko dela :spomezik:
LP Saša
štajerka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a štajerka »

LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Hvala za pomoč. Zdaj pa veselo na delo :) :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Predpisan je dvomestni, a zaradi boljše preglednosti se držimo predloga kontega plana zveze. Lahko pa v nedogled dodajamo analitike.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori