Nekaj o študentskem s.p.-ju sem že pisal na forumu, sedaj je s.p. v postopku registracije in me zanima par reči (mi na GZS & upravni enoti niso znali nič povedati glede tega, na forumu sem se pa med zadetki zgubil
Namreč, ko so mi na upravni enoti izpolnjevali obrazec (preko e-vema), sem videl da se nikjer ne izbere, da bom imel "študentski" s.p. (se pravi da imam zavarovanje že plačano) ... moram izpolniti kakšno izjavo, ali bodo to naredili avtomatično?
Dobil sem tudi obrazec za "Izračun predvidene davčne osnove in višine predhodne akontacije ..." - če bi recimo napisal dohodke 1.000.000 sit in odhodke 900.000 sit, bi bila predvidena davčna osnova 100.000, se pravi bi plačal 16% od tega - se pravi 16.000sit??
Na upravni enoti so mi ob izbiri imena firme govorili, da ne smem izbrati predolgega, saj bo lažje potem izdelati štempiljko ... je štempiljko sploh potrebno imeti?
Recimo da bi rad kasneje dodal kako dejavnost ... je to mogoče?
Glede računovodskega servisa ... na začetku sem mislil te zadeve rihtati kar sam, pa vidim da ni tako enostavno ... zato bi prosil, če bi mi lahko predlagali kakšen dober računovodski servis (lahko tudi na privat), pa če bi mi povedali tudi približno ceno (na mesec/na leto)
Kje je najbolje odpreti TTR? NLB, SKB, Sparkasse, ...? Pa bi blo dobro, če bi imeli tudi e-bančništvo (ala Klik).
Že vnaprej se vsem zahvaljujem za odgovore. Vem da je kar veliko vprašanj, vendar je na upravni enoti, GSZ in OZS skoraj nemogoče dobiti kakršnekoli informacije glede vsega tega (upravna enota me usmeri na OZS, na OZS na GZS, GZS pa spet nazaj na upravno enoto
lp Andrej