Pozdravljeni.
9.3. sem podjetje vpisal v poslovni register - s.p., dopolnilna dejavnost. Predvideni dobicek za tekoce leto sem predvidel 1.000.000 SIT.
Prosil bi vas, ce mi lahko dokaj natancno poveste, glede na to, da je v tekocem poslovnem letu se 9 mesecev od datuma ustanovitve, koliksno dohodnino plačujem, in pa na koliko časa (na 1 ali 3 mesece). Kateri dan oziroma do katerega dneva v mesecu se to placa? Si o tem kaj obvescen - poloznica? Knjige vodim sam, s pomočjo znanca.
Malo se se lovim glede poslovanja, tako da vas prosim za pomoč.
Lep pozdrav,
Miha Jereb
Plačevanje dohodnine
Moderator: Mirko Zbačnik
10.v mesecu za pretekli mesec plačate akontacijo davka iz dejavnosti. Glede na to, da se mesec marec že šteje, in da je predviden dobiček 1.000.000 sit, bo:
- 1.akontacija zapadla 10.04.2006 v znesku 16.000 sit. Akontacije boste plačevali mesečno.
- položnic načeloma ne dobivate (odvisno od posamezne izpostave DURS). Vaša skrb je, če je ne dobite, da jo do 10.v mesecu za pretekli mesec plačate.
Lp
- 1.akontacija zapadla 10.04.2006 v znesku 16.000 sit. Akontacije boste plačevali mesečno.
- položnic načeloma ne dobivate (odvisno od posamezne izpostave DURS). Vaša skrb je, če je ne dobite, da jo do 10.v mesecu za pretekli mesec plačate.
Lp
Kako je s tem če plačaš kakega tisočaka več ali manj?pepi5 napisal/-a:10.v mesecu za pretekli mesec plačate akontacijo davka iz dejavnosti. Glede na to, da se mesec marec že šteje, in da je predviden dobiček 1.000.000 sit, bo:
Lp
na prehodni račun dursa izpostava kranj:eXtreme napisal/-a:Upam da vprašanje ni preveč butasto. Kam nakažem denar za plačilo dohodnine? Sem pregledat spletno stran DURSa, pa nisem našel podatka. Gre za občino Kranj. Prosim če mi lahko nekdo pove, kaj vse navedem ob nakazilu denarja, ter kam nakažem denar.
Lep pozdrav,
Miha
01100-8460701843
sklic
09 DŠ-2020 pa kontrolna
za prispevke pa imaš pavšalne zneske, ker gre za popoldanca.
http://www.gov.si/mf/slov/sporocila/kon ... ntrola.htm
tu pa si lahko izračunaš kontrolno