V našem podjetju pa imamo računovodkonjo(preko servisa),ki pa je zavrnila, da bi vodila blagajno, t.j. blagajniške prejemke in izdatke ter seveda dnevnik. Sicer je bolj malo gotovine, računi se plačujejo izključno iz TRR. Tako naj bi vodili s[:(]ami, pa prosim, če mi lahko kdo sporoči, kje so kakšna navodila oz. konkretni primeri, da bi bila vsa dokumentacija čim bolj pravilna.
Za odgovor se najlepše zahvaljujem.
Rebeka
Blagajna
Moderator: Mirko Zbačnik
Jaz pa mislim, da ima računovodkinja čisto prav, da vam ne bo vodila blagajne. Prvič zato, ker se mora blagajna sestavljati sproti - ob nastanku dogodka - in takrat najbrž ni pri vas fizično prisotna. Drugič pa zato, ker po splošnih računovodskih načelih naj bi tisti, ki vodi knjige, ne imel v rokah materialnih vrednosti, za katere vodi knjigovodstvo. Kako se pa to dela, bi vam pa res morala razložiti, na daljavo je to bolj težko. LP Alena
Sicer pa se vodenja blagajne ni treba bati...
Če vam računovodkinja še ni razložila kako to gre pa malo pobrskajte po www.racunovodja.com kjer lahko najdete Nov pravilnik o plačevanju z gotovino in blag.maksimumu.
LPD
Darja
Če vam računovodkinja še ni razložila kako to gre pa malo pobrskajte po www.racunovodja.com kjer lahko najdete Nov pravilnik o plačevanju z gotovino in blag.maksimumu.
LPD
Darja
Razumem, da je računovodkinja zavrnila vodenje blagajne,še posebej če se vodi ročno.
Najprej zamenjajte računovodkinjo, ali pa naj vam vsaj svetuje.
Materialni promet posebej zalogo mora voditi trgovec.
Vsak dan je potrebno narediti zaključek blagajne z prilogami računov razdeljenih na gotovinska in negotovinska.Mi še vedno delamo prejemke in izdatke, čeprav sem nekje zasledila, da to ni več potrebno.Sestavi se Blagajniški dnevnik.Na 8 dni je potrebno voditi TDR...
V trgovini je največ dela z papirji še posebej zaradi zaloge.
Priporočam, nakup dobrega programa.
LP
Marija
Najprej zamenjajte računovodkinjo, ali pa naj vam vsaj svetuje.
Materialni promet posebej zalogo mora voditi trgovec.
Vsak dan je potrebno narediti zaključek blagajne z prilogami računov razdeljenih na gotovinska in negotovinska.Mi še vedno delamo prejemke in izdatke, čeprav sem nekje zasledila, da to ni več potrebno.Sestavi se Blagajniški dnevnik.Na 8 dni je potrebno voditi TDR...
V trgovini je največ dela z papirji še posebej zaradi zaloge.
Priporočam, nakup dobrega programa.
LP
Marija