Naj mi kdo pove, kako, s katerim dokumentom delavcu izplačam malico in prevoz na delo na blagajni?Kateri dokument mi mora podpisat, da je denar dobil.
Denar za prevoz in malico je dobil sproti in sedaj me zanima, če lahko obračunam samo plačo brez obeh dodatkov, ker so že bili izplačani.Je to pravilno.
Kako to naredim?
regres prehrane in potni stroški
Moderator: Mirko Zbačnik
Pozdravljena!
Knjigovodske listine, ki jih uporabljamo pri blagajniškem poslovanju so:
- blagajnišjki dnevnik
- blagajniški prejemek
in blagajniški izdatek.
Izplačila iz blagajne (prevoz na delo, prehrana med delom) se izplačujejo na podlagi obračuna prehrane in prevoza na delo glede na število dni prisotnosti. Prejemnik podpiše blagajniški izdatek h kateremu se priloži ustrezni obračun stroškov.
V obračunu plače ni nujno, da so vanj vključena tudi povračila stroškov. Plača se nakazuje (praviloma) na osebni račun, medtem ko povračila stroškov lahko izplačujete tudi gotovinsko.
Torej: obračun plače je lahko brez povračil stroškov, povračila stroškov lahko obračute ločeno in jih izplačujete iz blagajne.
LP
Knjigovodske listine, ki jih uporabljamo pri blagajniškem poslovanju so:
- blagajnišjki dnevnik
- blagajniški prejemek
in blagajniški izdatek.
Izplačila iz blagajne (prevoz na delo, prehrana med delom) se izplačujejo na podlagi obračuna prehrane in prevoza na delo glede na število dni prisotnosti. Prejemnik podpiše blagajniški izdatek h kateremu se priloži ustrezni obračun stroškov.
V obračunu plače ni nujno, da so vanj vključena tudi povračila stroškov. Plača se nakazuje (praviloma) na osebni račun, medtem ko povračila stroškov lahko izplačujete tudi gotovinsko.
Torej: obračun plače je lahko brez povračil stroškov, povračila stroškov lahko obračute ločeno in jih izplačujete iz blagajne.
LP