Pozdravljeni vsi skupaj!
Mož je z 8.3.2006 odprl popoldanski s.p.. Odločila sva se za enostavno knjigovodstvo in ni zavezanec za ddv.
Imel bo manj kot 1.000.000 sit prometa na leto. Vsak mesec naj bi predvidoma izdal en do dva računa, več sigurno ne. Izdajal bo potne naloge, plačeval obvezne prispevke. Sedaj pa, ko sem malo raziskovala in spraševala okoli, stane računovodstvo kar precej, glede na zaslužek. Zato sem si rekla, če bi poizkusila kar sama. Res je, da nimam izkušenj, ampak neumna pa tudi nisem. Sem presneto odprte glave. Samo manjka mi dobra knjiga in kakšen konkreten primer. Pravzaprav ne vem niti še, katere knjige natančno moram voditi. Osnovnih sredstev še ni nabavil preko s.p., uporablja svoj računalnik in avto.
Ne vem ali bom na tej strani dobila kakšen konkreten nasvet ali ne. Prosim vas za veliko uslugo, gre za stvari od katerih se vi preživljati in za katere pilite svoje znanje vedno znova in znova. V pridobitev svojega znanja ste vložili že zelo veliko truda in svojega prostega časa, in še vedno ga. Če me zavrnete, bom razumela. Če pa ste mi pripravljeni pomagati, vam bom pa večno hvaležna.
LP Minkica
Enostavno knjigovodstvo
Moderator: Mirko Zbačnik
Če boste ročno vodila knjige, potem potrebujete:
Knjigo prihodkov in odhodkov
Register osnovnih sredstev
Knjiga ostalih terjatev in obveznosti
Programi so danes precej dragi oziroma je to lahko za nekoga precej draga investicija. Potegne za seboj veliko pozitivnih stvari - hitrejša sledljivost, kontrola napak, ipd.
Glede na to, da je Vaš mož odprl dopolnilno dejavnost, katera ne bo za seboj potegnila neke velike papirnate vojne, se Vama zaenkra verjetno bolj splača ročno voditi evidenco.
Če imata samo storitveno dejavnost, potem je to to. Če pa bo tu še material, je potrebno voditi tudi evidenco nabave in porabe materiala. Mogoče napišite malo več glede tega.
Knjigo prihodkov in odhodkov
Register osnovnih sredstev
Knjiga ostalih terjatev in obveznosti
Programi so danes precej dragi oziroma je to lahko za nekoga precej draga investicija. Potegne za seboj veliko pozitivnih stvari - hitrejša sledljivost, kontrola napak, ipd.
Glede na to, da je Vaš mož odprl dopolnilno dejavnost, katera ne bo za seboj potegnila neke velike papirnate vojne, se Vama zaenkra verjetno bolj splača ročno voditi evidenco.
Če imata samo storitveno dejavnost, potem je to to. Če pa bo tu še material, je potrebno voditi tudi evidenco nabave in porabe materiala. Mogoče napišite malo več glede tega.