Dohodnina po novem

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Dohodnina po novem

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

To temo bi odprel bolj kot komentar novega zakona o dohodnini. Kakšno je vaše mnenje o njem, ker prinaša kar nekaj sprememb. Olajšave v fiksnih zneskih, avtorski honorar drugače obremenjen, davek na kapitalski dobiček...
Zakon še ni v veljavi a ima že kar nekaj pobud za ustavni spor.

LP, Jam
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Spremljam dogajanja v zvezi z dohodnino, kaj konkretno se bo poznalo pri plači pa še nisem preračunal. Bolj me motijo fiksni zneski olajšav. Prav zanima me, kako bo vse to vplivalo na poračun ob koncu leta. Kar se tiče avtosrkih honorarjev se pa strinjam, da se izenači z pogodbenim delom. Zagotovo pa ni vzpodbuden za družine z več otroki.
Prvotni namen davka na plače je prerasel prvotni namen in služi le za polnjenje proračuna.

Mirko
sardegna
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sardegna »

hja, zame kot studentko zakon seveda ni ugoden - dalec od tega. groza me je, da se bo dohodek, ki ga bom zasluzila s poletnim delom, da bom lahko studirala, stel k starsem v osnovo. to pa posledicno pomeni, da je manj stipendije in manj otroskih dodatkov. Da sploh ne omenjam visine davka, ki ga bom morala od skromnega zasluzka preko poletje odsteti. Tako da mi ostane samo se upanje, da se bo nasel nek "dober" delodajalec, ki me bo zaposlil in priskrbel ogromno placo, da bom lahko prezivljala se moje starse.
tako lahko na hitro naredim sklep, da bodo imeli bogati se vec denarja in ravni bodo postali se vecji revezi.
skratka, prav nic dobrega ta zakon ne obeta - zame seveda.
Odgovori