To je smešno - kaj pa njega briga vaša dohodnina - kaj pa pri nekaterih, ki morajo dohodnino doplačati - ali jo bo potem doplačal delodajalec?
Smešno, smešno - kam gre svet ....
Dohodnina 2005
Moderator: Mirko Zbačnik
Potem pa se delodajalci čudijo, ker delavci niso takšni kot morajo bit, ne "laufa" vse tako kot bi moralo. Če jim odžirajo še tisto, kar jim pripada po vseh zakonih in vseh predpisih. Namesto, da bi vam še dal kakšen dinar mogoče zraven, da bi z veseljem opravljali delo, vam bi še vzel tisto, kar je vaše. A se res ljudje ne zavedajo, da če je delavec zadovoljen je to že pol uspeha pri poslovanju.
tisdno je napisal/a

a obstaja za to stvar kakšen tečaj, šola...
Potem pa se delodajalci čudijo, ker delavci niso takšni kot morajo bit, ne "laufa" vse tako kot bi moralo. Če jim odžirajo še tisto, kar jim pripada po vseh zakonih in vseh predpisih. Namesto, da bi vam še dal kakšen dinar mogoče zraven, da bi z veseljem opravljali delo, vam bi še vzel tisto, kar je vaše. A se res ljudje ne zavedajo, da če je delavec zadovoljen je to že pol uspeha pri poslovanju.
Žal so delodajalci vedno bolj neusmiljeni do zaposlenih, vendar si s tem delajo nepopravljivo škodo. Le kateri delavec bo motiviran na tak način, vsak bo delal samo toliko, kolikor je nujno potrebno. Verjetno je kar nekaj podjetij, ki imajo plače še vedno določene v neto zneskih. Delodajalci takšen način izplačevanja plač utemeljujejo, češ tvoje delo je toliko vredno in ni pomembno ali imaš enega ali več otrok, tudi ni pomembno koliko imaš delovne dobe. Seveda delavci, ki imajo določene neto plače, med letom ne uveljavljajo olajšav za otroke in na ta način dejansko kreditirajo državo in šele pri napovedi za odmero dohodnine uveljavljajo olajšave, ki so jim dejansko pripadale že med letom. To pa pomeni, da bi morali dobivati že med letom večje neto izplačane plače, kar pa delodajalce ne zanima. Seveda delodajalce nima kaj zanimati tudi precejšnja preplačila dohodnine, ki jih dobijo delavci vrnjene. Lep pozdrav
A veš "dohodek", da sem res enkrat vidla nek tečaj točno na to temo. Sama pa lahko povem iz lastnih izkušenj, da imam res srečo, ker pač sem do sedaj zmeraj naletela na super delodajalce in ker so bili oni super, sem bila jaz tudi 100 % pri poslu. Sedaj pri zadnjem, mi nikoli ni bilo treba rečt za povišico, pa ne samo za povišico, ampak včasih kar tako pade kakšen tolar več, ker pač je prvi maj, ker pač je velika noč, pa je potrebno malo več izdatkov, ker sem ostala kakšno urco več, kar mi pa sploh ni bil problem. In to je to, če me rabijo, sem na voljo, tega na izkoriščajo, še nagradijo me takoj, za vsako malenkost. In lahko rečem, da sem jaz zadovoljna, oni tudi, stvari laufajo tako kot morejo. In to bi si moral zapomnit vsak delodajalec. Ni nam potrebno veliko, neko spoštovanje do delavcev, komunikacija, pohvala, kadar je ta na pravem mestu, plačo takšno kot se spodobi, sploh pa kadar denar pri delodajalcu ni problem in še neke majhne pozornosti, ki tako sedejo, če pridejo ob pravem trenutku. In kakšen je rezultat? V službo hodiš z veseljem, si prijazen, nič ti ni težko, stranke so zadovoljne, sam si zadovoljen, seveda pa tudi delodajalec. In toliko pozitivne energije v nekem podjetju prinese veliko uspeha.