račun za razliko v ceni

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jant
Začetnik
Začetnik

račun za razliko v ceni

Odgovor Napisal/-a jant »

Poslovnemu partnerju smo zaradi dogovorjenega letnega sodelovanja mesečno izstavljali račune s popustom, na katerem smo v nogi računa prepisali- v primeru prekinitve sodelovanja vam zaračunamo razliko v ceni do polnih cen v ceniku. Partner je res prenehal sodelovati z nami in smo to naredili- poslali račun za razliko do plnih cen po ceniku.
Seveda nam je račun zavrnil. Če vložimo predlog za izvršbo- kdo ima prav.
Lepo prosim, če mi lahko kdo pomaga.
Mogoče je res to bolj pravna tema, ampak v malem podjetju moram delati vse
hVALA ZA ODGOVORE
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Kako ste pa imeli navedeno v pogodbi o poslovnem sodelovanju? Če bi bilo v pogodbi to navedeno, ne vidim težav za tožbo.
jant
Začetnik
Začetnik

težava je, da nimamo pogodbe, ampak je tu ustni dogovor in je bilo tudi to pripisano na izdanem računu za opravljeno storitev. Zanima me, če je to dovolj.
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Zelo se bojim, da ne bi uspeli z izvršbo, če to niste definirali v pogodbi. Imate pač nekaj možnosti, da s pričami dokažete, da ste se zmenili, vendar vaše možnosti so majhne. Stroški, ki bi vam pri tem nastali bodo pa kar veliki, ker najprej boste dali izvršbo, dolžnik bo skoraj 100 % dal ugovor, potem bo šlo na pravdo, kjer se bo vleklo in dokazovalo s pričami, potem bodo pritožbe, sodne takse, po možnosti še kakšen izvedenec. Če izgubite, boste morali njemu vrniti vse te stroške. Včasih je potrebno te stvari premisliti, da si ne narediš še večje izgube, ker pri vas res ni prav veliko možnosti, da pravdo dobite, vse bo odvisno od pričanja prič, tako vaših kot njegovih in od sodnika, ki bo sodil.
jant
Začetnik
Začetnik

Se strinjam, da bi bilo bolje vse skupaj opustiti, ker je tožba izredno tvegana. Žal se pa moj nadrejeni s tem ne strinja, zato prosim, če mi lahko kdo še pove, ali se v nadaljnih postopkih lahko sklicujemo na to, da nam račun za izstavljene popuste niso zavrnili v 8-h dneh, ampak kasneje. (to sem nekje "slišala", ne vem pa, če to drži oz. če drži, v katerem zakonu je to definirano?)
Še enkrat hvala vsem
IRENAH
Odgovori