obračun osnovne bruto plače
Moderator: Mirko Zbačnik
obračun osnovne bruto plače
zanima me obračun osnovne bruto plače v sektorju trgovina za peto stopnjo izobrazbe. V primeru, da se izplačujejo plače po dejansko opravljenih urah na mesec (160, 176, 184), s katerimi urami se deli znesek 118.206 (osnova)?
Vsak mesec s svojim fondom ur. To vas verjetno zanima, če ni cel mesec samo redno delo.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Ja mislim, da je prav da imate različno urno postavko. V pogodbi imate zapisano bruto plačo za mesec dni. Če je en mesec fond ur 160, dobite za pol meseca (80ur) pol plače. Ali če je fond ur 176, dobite za pol meseca (88ur) pol plače. Tako, da je urna postavka glede na mesec različna.
Vendar počakajmo na še kakšen komentar
Vendar počakajmo na še kakšen komentar
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Mislim, da mora to biti dogovorjeno v pogodbi o zaposlitvi. Pri nas imamo fiksno bruto plačo npr. 200.000 sit ne glede na to, koliko je ur v mesecu, kar pomeni, da je urna postavka od meseca do meseca različna.
V preteklosti pa je bila določena bruto plača za 168 ur. Če je imel mesec več ur, je bila bruto plača večja, če manj ur, pa manjša.
Po mojem je oboje pravilno.
LP
V preteklosti pa je bila določena bruto plača za 168 ur. Če je imel mesec več ur, je bila bruto plača večja, če manj ur, pa manjša.
Po mojem je oboje pravilno.
LP